Kövess minket

Aztaa

Állatkínzás vagy szimpla tréning?

Kiakadt a PETA az állatidomárra.

Megosztva

Emlékeztek még a Pi életére? Az egyszerre lenyűgöző és izgalmas filmet még 2012-ben mutatták be, és még a kritikusok is imádták. Nem egy klasszikus hajótöréses történet volt, már csak azért sem, mert egy tigris is a „túlélők” között volt. A nagymacska a produkciót megelőzően rengeteg tréningen vett részt, és Hollywood egyik legjobb állatidomára, Michael Hackenberger volt a kiképzője.

Úgy tűnik, Michaelnél egy kicsit betelt a pohár. A napokban került a nyilvánosság elé egy olyan videó, ahol egy hatalmas ostorral csapkodja az egyik tigrisét. Sőt, utána még egy interjú keretein belül azt is megosztotta, hogy hol szereti a legjobban megütni az állatokat. „Szeretem megcsapni a pofáját és a mancsait. Akkor még jobb az egész, ha a mancsai egy kövön vannak. Olyan érzésem van ilyenkor, mintha satuba fognám a tigriseket.” – nyilatkozta.

Az állatidomár valószínűleg nem gondolta, hogy a PETA-hoz is eljut a videó. A szervezet egyértelműen megállapította, hogy a kisfilmben láthatóak olyan részletek, amelyeken látszódik, hogy az állat fél. „Nincs semmilyen kifogás arra, hogy egy állatot megüssünk. Ez olyan, mintha az ember a saját gyerekét bántaná, ami szintén nem etikus.” – mondta a PETA egyik képviselője.

Michael rögtön védekezni kezdett, ahogy a PETA egy videóval válaszolt neki. Kijelentette, hogy ő nem bántja az állatokat, mindig csak a földre csap melléjük, és biztosan nem félnek tőle a tigrisek. Ti mit gondoltok?

[vembed youtube=”sXl7td6owKw” ]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.