Kövess minket

Hiphop

Atlanta gyilkossági rátája állítólag 35%-kal csökkent, mióta Young Thug és a YSL krú börtönbe került

Megosztva

Az YSL RICO-ügye jelenleg a hip-hop legjelentősebb és legnagyobb hatású perei közé tartozik, különösen a Georgia állambeli Atlanta városa számára. A folyamatban lévő eljárások rengeteg vitát eredményeznek, az Earn Your Leisure podcast egyik adásában például az hangzott el, hogy az utcai bandának bélyegzett YSL tagok letartóztatások óta 35%-kal csökkent a város gyilkossági rátája. Úgy tűnik, ez az információ közvetlenül a kerületi ügyészségtől származik.

A menedzserem dokumentumfilmet készít az ügyészről” – állította a podcast egyik résztvevője. „Azt mondták, hogy mióta Thug és az YSL és az YFN csapata le van csukv, a gyilkosságok száma 35%-kal csökkent. Szóval, azt hiszem, ha megnézzük az életet, és azt, hogy hol tartunk, Atlanta zeneileg újjáépül, és hogy kik vagyunk mi, mint város. Értitek, mire gondolok?

A kijelentés persze könnyen lehet egy „azt hallottam valakitől, aki hallotta valakitől” esete lehet, hisz a mellbeütő 35% közel sincs megerősítve hivatalos forrásból. Szintén a kétségeket erősíti, hogy nem igazán jelent meg hasonló gyilkossági ráta jelentős csökkenést tapasztaló tanulmány az elmúlt időszakban, pedig egy közel 40%-kos csökkenés biztosan a mainstream média figyelmét is felkeltené, ahogy a helyi lakosok is érzékelnék a pozitív változásokat.

Young Thug és a YSL per amúgy még mindig nem indult be rendesen, hónapok óta húzódik az ügy, miközben a rapper óvadékkérelmét rendre elutasítják.

(HNHH)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés