Keresés
  • Főoldal
  • Aztaaa!
  • Egy írországi vonat vécéjében született, most 25 évig ingyen utazhat

Egy írországi vonat vécéjében született, most 25 évig ingyen utazhat

Kersner Máté- 2019.06.15. 19:46

Nem mindennapi esemény történt az Iarnród Éireann, vagyis a vezető ír vasúttársaság (egyszerűbb nevén Irish Rail) egyik szerelvényén kedden - adta hírül a BBC.

A kora délutáni órákban Galway városából robogott egy vonat Dublin felé. Kezdetben úgy tűnt, minden a legnagyobb rendben, amikor is a mozdonyon dolgozó Emma Tote sikítást és nyögéseket hallott kiszűrődni a vonat mosdójából. A hölgy nem tétovázott sokáig, lenyomta a kilincset, majd benyitott az ajtón, ahol egy éppen vajúdó kismamát talált, aki rögtön figyelmeztette Emmát, hogy már megindult a szülése. 

Tote nem tétovázott sokáig, értesítette a szerelvény vezetőjét, tárcsázta a mentőket és az utasok segítségét kérte. 

Csodával határos módon a vonaton utazók közt volt egy orvos, nevezetesen Dr. Alan Devine és két nővér is. Devine az RTE-nek elmondta, hogy már akkor tudta, hogy valami történik, amikor a vonat megállt 10 percre, még mielőtt kiderült volna, hogy mi is zajlik a vécében. A doktor közölte, hogy a nővérek helyesen jártak el, a szülő anyuka pedig jó kezekben volt.

Alan azt is bevallotta, hogy nem erre szakosodott, háziorvosként csupán a gyakorlati éveiben segédkezett néhány szülésnél, mégis, minden tőlük telhetőt megtettek és az ír származású kisbaba mindennemű komplikáció nélkül világra jött a vonaton. 

Dr. Alan Devine
Forrás: Independent
Ahogy a szerelvény Dublinba ért, a nőt és gyermekét is épségben kórházba szállították, a BBC információi szerint mindketten jól vannak.

Az Irish Rail egy szóvivője a következőt nyilatkozta: "Hálásak vagyunk mind az utasoknak, mind a személyzetnek, akik hozzásegítették az anyát ahhoz, hogy megszülje gyermekét a vonaton.

Az ír vasúttársaság ezután óriási jófejségről tanúbizonyságot téve még bravúrosabbá varázsolta a sztorit, mivel felajánlották, hogy 

a kisbaba egészen 25 éves koráig ingyen utazhat az Iarnród Éireann szerelvényein.

Óriási gesztus, majdnem, mint az életre szóló ingyen repülés lehetősége az indiai Jet Airways-en világra jött babának.Hozzászólások