Kövess minket

Hiphop

BETON.HOFI a slam poetry világából átlép a ködös soundcloud trapbe – „Powerbank” klippremier

A feltörekvő rapper első klipje debütál.

Megosztva

Forrás:

Beton Hofi már ott volt a VII. Slam Poetry előválogatóján és döntőjében, igaz akkor még duóban léptek színpadra: Borsos Bence és Schwarcz Ádám alkották a csapatot. Most Soundcloud-trap stílusú ködös, álmos beaten tér vissza BETON.HOFI – ami most már csak Schwarcz Ádámot takarja -, hogy az alappal remek szimbiózist alkotó szöveget pakoljon a fülekbe. Szerencsés dolgom van a produkció bemutatásával, hiszen BETON.HOFI hajlandó volt saját szavaival leírni, hogy mire utal a számban, milyen háttérrel rendelkezik és mik a céljai a következő kb. 1 évre – de először kezdjük a „Powerbank” című klippel!

[vembed youtube=”fwEBLNDOd-8″ ]“Amit tetten akartam csípni a sorokban az a bolyongás, illetve vele párhuzamban a végletek közötti hánykolódás közben formálódó, progresszív önismeret első, pislákoló fényei.

Nem akarok eltévedni, haza akarok menni, nem akarok fiatalon meghalni, nem akarok többé menekülésből önpusztítani. A verzék a szokásos belvárosi klubforgatag által megrágott morzsadarab reflexiói, arra, amit esés közben lát. Ez egy budapesti szám, de szerintem Miskolcon is Győrben is lehet értelmezni. Vannak sorsrtársak, akikkel hol bántjuk, hol támogatjuk egymást, de ezen a helyen mindenki és mindig úton van.”

A „Powerbank” alapját EZ.DOES.IT alias Földházi Dani készítette, ehhez nyúlt hozzá bátran Shy Balenci és ő jegyzi a keverést is. A klipet Szentgyörgyi Bálint és Czomba Albert alias a First Impression Films készítette.

„Kimentünk kvázi 3-an autentikus 8. kerületi helyekre, ettünk egyet a Szerájban, aztán a Margit-hídon kaptunk egy kis drónos segítséget is Juhász Marcelltől – élmény volt kipróbálni, milyen forgatni.”

BETON.HOFI állítja, már gyerekként is konstansan foglalkoztatta a rap zene. „Alsóban a Jégre teszlek – Kartell, Sub Bass kazik, fatertől az első Eminem LP, Damian Marley CD. Utána kiskamaszként kitört a Wacuum Airs láz, amihez hasonló itt mondjuk a Krúbi őrület. NKS, Hősök, DSP, de The Steve – 1st lemeze volt, ami miatt először szöveget írtam és az első demóimat 12 évvel ezelőtt készítettem. Sok időre maradt hobbi, most viszont véresebben gondolom, mint a t-bone steaket.”

Állítása szerint a trapen belül is próbál újat mutatni. „Igazán szövegcentrikus trap zenéből kevés van itthon, erre szeretnék jó példákat gyártani. Egyébként imádom, ami a trap körül itthon zajlik. Egy GEGE poénból, olyat rak, hogy szív leszakad, csípem a Prala energiáját és soundcloudon is nagyon jó cuccok vannak, amiről a publikum nem is tud. Baba Aziz, Figura, Kapitány Máté, Lenszkij, AKC tesók, Kisé meg már komoly táborral rendelkeznek.”

A trekk amúgy Soundcloudon eddig több mint 3 ezer hallgatást hozott össze, de hamarosan jönnek a további megjelenések is.

„Nyárig szeretnék még 5 releaset, ebből lehetőleg 5 videót, amiből minimum 2-őt komoly költségvetéssel. Még 2020. július 23-a előtt ki szeretném hozni az első kisalbumom, amire 6-8 számot tervezek. Novemberben a következő 2 trekkem is megmérettetik a rapID tehetségkutató kereteiben, az egyik csapatban Realisztikkel, akiről szerintem szintén fogunk még hallani. Azok megint tök más hangvételű dolgok, ami viszont fix, hogy üssön a szöveg, de ezt majd a közönség eldönti.”

BETON.HOFI-t itt lehet követni:

Youtube

https://www.instagram.com/beton.hofi

https://www.facebook.com/beton.hofi

https://www.soundcloud.com/betonhofi

shy balenci – Soundcloud

E.Z. Does It – Soundcloud

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés