Kövess minket

Aztaa

Billie Eilish bocsánatot kért, amiért egy Tyler, The Creator dalra tátogott

Megosztva

Billie Eilish majdnem „cancelelve” lett, de nyugi, az énekesnő bocsánatot kért, nincs itt semmi látnivaló.

Történt ugyanis, hogy TikTokon elkezdett terjedni egy videó, amelyen Billie (még évekkel ezelőtt), jó pár dalrészletre tátog, köztük Tyler, The CreatorFish” című dalára, melyből pont azt a részt vágta ki, ahol egy az ázsiakat, azon belül is a kínaiakat becsmérlő szó hangzik el. „Aki kitalálja az összes zenét, annak pénzt is fizetek” – írta a videóhoz, amit jó régen, olyan 13-14 évesen rögzített. Ha ez nem lenne elég, egy másik régebbi videó is terjedni kezdett az énekesnőről, melyet sokan úgy értelmeztek, hogy épp a kínai nyelvet gúnyolja rajta.

Billie egy közleményben reagált a dagadó botrányra, állítása szerint kamaszkorában fogalma se volt, hogy mit jelent az a bizonyos szó, ami Tyler 2011-es dalában hangzik el de most már nagyon szégyelli magát, egyenesen rosszul van attól, amit tett, és természetesen bocsánatot kér. A trekk amúgy a rapper Goblin című debütáló lemezének egy dala, az albumot még maga Tyler is megbánta utólag. A másik kritizált videót azzal magyarázta Billie, hogy ott nem a kínai nyelvet figurázta ki, szimplán ökörködött és csak össze-vissza beszélt, ami ilyen szerencsétlenül jött ki.

Mindig is hittem benne, és azért dolgoztam, hogy a platformonon a befogadásért, kedvességért, toleranciáért és egyenlőségért kell küzdeni. Továbbra is fontos a párbeszéd ezekről a dolgokról, és meg kell hallani mások kritikáit, amiből tanulni kell” – zárta a bocsánatkérését az énekesnő.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés