Kövess minket

Hiphop

Bocsánatot kért MF DOOM özvegyétől a kórház, ahol ápolták a rappert

Megosztva

Minden idők egyik legkedveltebb underground rappere, MF DOOM három évvel ezelőtt hunyt el, halálának okairól viszont csak a héten tájékozódhattak a fanok. DOOM özvegye, Jasmine nyilvánosságra hozott néhány részletet, de egyben újabb kérdéseket is feltett és hanyagsággal gyanúsította meg a kórházat, ahol a rapper végül elhunyt.

Most a leedsi kórház, ahol MF DOOM-ot ápolták, bocsánatot kért a rapper halála miatt. A The Guardian írása szerint a halálával kapcsolatos vizsgálat „elmulasztott lehetőségeket” tárt fel az angioödéma kezelésében. A rapper torka, nyelve és ajkai a jelentések szerint megduzzadtak, miután gyógyszert írtak fel neki a vérnyomásának szabályozására. Miután újabb gyógyszert kapott, 2020. október 23-án légzési problémái támadtak. Bár az állapota a következő napokban a kezelés hatására javulni látszott, hirtelen és gyorsan romlott. Lélegeztetőgépre került, és végül 2020. október 31-én meghalt.

MF DOOM, akinek valódi neve Daniel Dumile, nem éppen optimális kórházi körülményekkel nézett szembe. Ennek oka az akkor épp tomboló COVID-19 járvány volt, amely megakadályozta, hogy felesége, Jasmine, a tartózkodása nagy részében láthassa őt.

MF DOOM-ot még mindig a hip-hop egyik legnagyobb hatású alakjának tekintik. The Weeknd például mostani turnéja több koncertjén is olyan maszban volt, melyet egyértelműen a DOOM által gyakran viselt maszk ihletett.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés