Kövess minket

Hiphop

Börtönbe került az egyik legismertebb svéd rapper, mert megpróbálta elrabolni rivális zenésztársát

Megosztva

Két ismert rapper is börtönbe került, miután a svéd rendőrség egy huszonhét főt számláló bűnbandára csapott le még tavaly decemberben egy nagyszabású razzia során Stockholmban. A banda tagja volt az említett két zenész, Yasin és HAVAL, akiknek egy rivális előadót kellett elrabolniuk a klán fejének, bizonyos Chihab Lamourinak az utasítására – írja a BBC.

A meglehetősen kusza sztori tavaly márciusban kezdődött, amikor az egyébként több zenei díjat is begyűjtő, 23 éves Yasin Mahamoud megpróbálta elcsalni a hatóságok által meg nem nevezett rappert egy közös stúdiózásra, ám az akciót végül az utolsó pillanatban, egyelőre tisztázatlan okból lefújták. Ekkor jött a képbe Haval Khalil. Őt is azzal bizták meg, hogy rabolja el ugyanazt a zenészt, amit aztán néhány héttel később, áprilisban sikeresen meg is oldott. Meghívta a házába az áldozatot, majd ott jól elverte, kirabolta és megkötözte. Mindeközben fényképeket készített róla, hogy a későbbiekben ezzel tudja zsarolni, de mivel az nem akart fizetni, a fotók rövid úton az interneten kötöttek ki.

A bíróság mindkét rappert letöltendő börtönbüntetésre ítélte: Yasin “csak” tíz hónapot kapott, míg HAVAL két és fél évet lesz kénytelen rácsok mögött tölteni. Az ítéletet egyikük sem fogadta el, így ügyvédeik fellebeztek, mondván, védenceik teljesen ártatlanok, nincs semmi közük az emberrabláshoz, sem a bűnszervezthez.

Érdekesség, hogy Yasin idén megnyerte az év zenészének, illetve az év legjobb Hip-Hop/RnB előadójának járó díjat az illusztris P3 Gold gálán, de személyesen nem jelenhetett meg, mert akkor már javában előzetesben csücsült.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés