Kövess minket

Aztaa

Botrány az NBA nézőktől: köpködés, popcorn dobálás, pályára rohanás

Megosztva

Az NBA meccsek néhány hónappal ezelőttig kiábrándító hangulatot adtak: kongó stadionok és lelátók, a játékosok nem győzték kifejezni vágyukat, hogy végre ismét nézők előtt léphessenek parkettre. Kívánságuk többnyire teljesült, hiszen az idei NBA rájátszás több, mint egy éve nem látott nézőszám előtt kerülhet megrendezésre, persze szigorú koronavírus ellenes intézkedésekkel megspékelve. Egyre szívesebben néz ismét kosárlabdát az ember, visszatérőben az atmoszféra, a játékosok plusz motivációt kaptak (nem csak a playoff miatt), vannak skandálások és csipkelődések. Egy-egy rajongói odaszúrás megáll abban, hogy a Knicks fanok azt skandálják, hogy az Atlanta Hawks sztárja, Trae Young kopaszodik, de vannak, akik sokkal tovább mennek ennél. Kezdjük a lenti videóval:

A szemfülesek láthatják, hogy valami repül Young hátára, aki a mez miatt ezt nem érzékelte (később fakadt ki Twitteren), illetve a Knicks mezt viselő néző előtt egy nő összerándul a gusztustalanságtól. Ezt a gesztust megelőzte egy két meccsen keresztül tartó Fuck Trae Young skandálás, ám ez nem tartotta vissza a fiatal szupersztárt, hogy 3-1-es állásra vezesse a csapatát a párharcban. A köpködőt kitiltották a Madison Square Gardenből, Young pedig nem emel vádat.

Egy másik hasonló eset történt a Washington Wizards – Philadelphia 76ers párharcon, amikor a bokasérülést szenvedő Russell Westbrook a negyedik negyedben épp az öltözőbe vezető folyosón sántikált, egy néző popcornt szórt rá. A felbőszült tripladupla gyárost több embernek kellett lefognia, nehogy felmenjen a nézők közé rendet tenni.

Ezt a nézőt is kitiltották. 

Egy ettől frissebb eset volt, amikor egy néző berohant a Wizards – Sixers párharc legutóbbi meccsére a játékosok közé. Egy biztonsági őrnek kellett földre vinnia a férfit, aki a harmadik negyedet választotta tettének legjobb időpontjának. Lehet, hogy még a szekusoknak is újdonságként hat a rajongók jelenléte és az éberségük még nem a régi. Ítélet még nem született a parkettre tévedt néző ügyében, de valószínűleg nem sokat látja majd belülről a washingtoni arénát.

A szégyenfalnak még nincs vége, jöjjön egy túlhevült bostoni szurkoló. A szupercsapattá duzzadt Brooklyn Nets verte el a Boston Celtics csapatát és úgy tűnik, nem forrt be a seb, amit Kyrie Irving okozott a csapatnak távozásával: egy rajongó a győzelem után levonuló Kyrie és Nets irányába dobott egy vizespalackot. 

A nézőt nem elég, hogy örökre kitiltották a bostoni létesítményből, de még állítólag súlyos testi sértés gyanújával is letartóztatták. Az enyhe jogi túlreagálás mellett azt is meg kell említeni, hogy Irvingről előkerült egy felvétel, amin látszólag a csapat logójának, azaz Mr. Lucky-nak a parkettre festett fejébe törli a lábát.

Ez – ha valóban erről van szó – szintén egy rendkívül bicskanyitogató gesztus és Irving képmutatónak tűnhet a magát a nézők támadásaitól féltő személy szerepében.

A Memphis Grizzlies – Utah Jazz párharcban egy másik fiatal titán, Ja Morant szülei kerültek veszélybe, amikor a családtagok az említett Grizzlies játékosnak épp a Jazz nézők között szurkoltak. Az ellenfél szurkolói csúnyán – állítólag rasszista kifejezésekkel is – provokálták őket és végig röhögtek, gúnyolódtak rajtuk. Az ő jutalmuk is kitiltás lett, Ja Morant pedig 47 pontos franchise rekorddal – bár csapata vereségével – zárta az estét.

(ESPN ; NBC Sport ; CBS Sport ; USA Today ; SkySport)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés