Kövess minket

Aztaa

Brazíliában letartóztattak egy papagájt, mert drogdílereket riasztott, amikor jöttek a rendőrök

És végig tartotta a száját!

Megosztva

Forrás:

Mama, rendőrség!” – hangzott fel egy ismerős hang a crack kokaint főző brazil lakásban, ám a riasztás már későn érkezett. Egy férfit és egy tinédzser lányt csuktak le a drogok miatt a Brazíliában található Piauí államban, ami egy dél-amerikai országban még nem is lenne meglepő. Az eset azért vált érdekessé, mert a rendőrség a helyszínen letartóztatott egy papagájt, akitől a fentebb említett mondat származik: a dílerek betanították a házi kedvencet, hogy kezdjen el harácsolni, amikor megjelennek a kékek. Legalábbis a rendőrség ezt állítja.

Miután megtörtént a rajtaütés a madarat kivitték a rendőrautóhoz, ahol bezárták egy ketrecbe, majd sittre került. Hogy miért, mert betanították a jószágot? Azért, mert a papagaio do tráfico – vagyis a díler papagáj – úgy tett, mint egy igazi vaskalapos gengszter, befogta a száját és egy szót sem szólt onnantól kezdve, hogy az örsre jutott. Ha egy papagájt arra képeznek ki, hogy rázendítsen bármilyen betanult szövegre, ha megjelenik a törvény embere, akkor miért nem adott ki egyetlen hangot sem, amikor százával vették őt körül? Három lehetőség van: vagy nem is tanították be (amit nehéz elképzelni), totálisan megszeppent a süngyűrűben (erős a valószínűség), egy real life gengszter, aki mélységesen megveti a spicliket és ő sem válik azzá (110%-os biztonsággal állítható).

A madarat azóta egy természetvédő kihozta a hűvösről és a helyi állatkertbe vitte át, ahol megtanítják repülni. Ki tudja, lehet hogy előléptetik szállítóvá.

Forrás:

(The Guardian)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés