Kövess minket

Hiphop

Csak a piros – A legismertebb Blood rapperek

Ők dobálják fel kézjellel leginkább a B betűt.

Megosztva

Forrás:

A két leghíresebb gang a világon, kétségkívül a Bloods és a Crips, akiknek Amerika-szerte, szinte minden nagyváros gettójában van egy-egy csoportosulása. A fiatal és szegényebb afro-amerikaiak számára sokszor vonzó ez a bandaélet, hiszen könnyű pénzzel, nőkkel kecsegtet, plusz a bajtársiasság és az összetartó közösség is jellemzője a bandáknak. Ennek fényében nem meglepő, hogy erősen begyűrűzött a hiphop világába is, nem egy nagy név került ki ebből a két gangből. Nézzük először a piros oldalt, a Blood rappereket, majd egy másik cikkben pedig a kékeket, a Cripeket.

The Game az összes lemezén hangoztatja, hogy ő bizony nem kispályázott a rap karrierje előtt: a végletekig kész volt elmenni a Blood bandáért. Megannyi számában kerül elő, hogy miket követett el a haverokkal, a piros színt pedig szinte minden outfitjébe valahogy beépíti. Nyilván az is közrejátszik, hogy comptoni kötődésű, ahol a gang nagyon erős, állítólag a tesója az egyik Piru Blood banda vezetője volt. Ki volt taposva számára az út.

Forrás:

A TDE egyik tagja, Jay Rock is a piros oldalt erősíti. Nem olyan közismert tény, hogy Rock volt az első TDE igazolt, ő taposta ki az utat a többieknek a kiadónál, például Kendrick Lamarnak is. Jay Rock akkor lett igazán nagy szám, amikor összehoztak neki egy közös számot Lil Wayne-nel, egy másik híres blood taggal. Ganglife, ami összehoz…

YG sem rejti véka alá, hogy melyik bandához köti az élet: gyakran nem is hajlandó kimondani a C betűt bizonyos szavakban, hiszen az a Crip bandára utal. Így szokta használni pl. a Bompton szót a Compton helyett vagy a Still Brazy albumán a Brazy is inkább Crazy lenne, dehát ott az a fránya C betű, így nem tud mit csinálni…

[vembed youtube=”rLRHiaC_VQo” ]Az egyik leghíresebb blood nem más, mint Lil Wayne. Weezy és Birdman kapcsolata igen hosszú história, ám osztoznak a blood gang szeretetén. Wayne rengetegszer szerepel pirosban, a The Game-mel közös száma, a Red Nation is beszédes címmel rendelkezik. Wayne az élő példa arra, hogy a Blood és Crip banda nem kizárólag Los Angeles gettóira jellemző, hiszen Wayne New Orleansból származik, ami pedig az ország déli részét hivatott reprezentálni.

Az újhullámos rapperek közül, Young Thug elég hevesen igyekszik a pirosakhoz tartozni. Miből lehet erre következtetni? Rengeteg piros szín, az albumát inkább Barter 6-nak nevezte, a Carter 6 helyett – a Carter albumsorozat egyébként Lil Wayne-hez tartozik és ugye YG-nél már megtanultuk, hogy a C betű tabu, a B-t kell használni.

Forrás:

A trap zene egyik jeles képviselőjéről, Waka Flocka Flame-ről is sok-sok pletyka kering, hogy a blood csapatot erősíti. Ő maga is szereti ezt hangoztatni, a klipjeiben pedig igyekszik minél több rosszarcú, piros ruhás, B betűt feldobáló emberrel körülvenni magát. Érdemes csekkolni a Hard in the Paint című számához készült videót.

21 Savage annyira Blood, hogy egyszer nekiment egy közönségből provokáló Crip arcnak.

[vembed youtube=”HGyM_73bFAo” ]A cikket az old school jegyében zárjuk, hiszen a Cypress Hill két tagja, B-Real és Sen Dog is a pirosakhoz szerződött még a világhír előtt. Mostanra valószínűleg ezek a szálak meglazultak, de azért sose felejtsük el, honnan érkeztek az állandóan beállva található srácok. A hiphop egyik legmegbotránkoztatóbb alakja, Suge Knight is Blood tagnak mondható, aki ugyebár meghatározó szerepet játszott 2Pac életének alakulásában. A korábbi amerikai focista tökig volt a bandázásában még akkor is, amikor a Death Row kiadóját vezette, könnyen lehet, hogy így mosta tisztára a pénzét vagy segítette a banda üzleteit előbbre jutni.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés