Kövess minket

Aztaa

Delonte West története: bipoláris zavarokkal küzdő, mára a végletekig lecsúszó ex-NBA játékos

Az egykori remek kiegészítő játékos 16 millió dolláros szerződéséből élt korábban, manapság úgy tűnik, hogy hajléktalan.

Megosztva

Delonte West neve nem sokat mondhat az NBA-t csak úgy felszínesen követőknek sem, így könnyen elsiklik felette az ember, ha egy vele kapcsolatos hír kerül a médiába. Ugyanakkor nem egy átlagos bekerülök-a-ligába-megszedem-magam-aztán-valahogy-elélek-majd sztori az övé: legutóbb azzal került a hírekbe a korábban évi 16 millió dollárt kereső játékos, hogy kvázi hajléktalanként egy többsávos sztráda egyik szakaszán,a földön fekve ütik és rúgják. Ezt követően egy másik videón az látszik, ahogy egy rendőr igyekszik felkérdezni az esetet, ám arra meg nem tud összefüggően és értelmesen válaszolni. Az egész kiváltója pedig nem más, mint a Kanye West Ye albumborítóján is visszaintegető betegség, a bipoláris zavar.

Forrás:

Delonte Westnél 2008-ban diagnosztizálták a betegséget, miután már 4 éve az NBA-ben koptatta a parkettet, karrierje során pedig megfordult a Bostonnál, a Seattle-nél, a Dallasnál és Clevelandben is, ahol LeBron James csapattársaként egészen a keleti konferenciadöntőig jutott. Ekkor viszont letartóztatták súlyos fegyverimádata miatt. 2009-ben félreállították háromkerekű motorjával és egy 9mm-es Berettát, egy .357 Magnumot, valamint egy gitártokba rejtett Remington shotgunt találtak nála egy nagypengéjű késsel egyetemben. Ha ez az El Mariachi-s balhé nem lett volna elég, elvesztette kezdő posztját a Cavaliersnél, később kiestek a rájátszásból is, a csapat (és a liga) sztárja, LeBron James bejelentette, hogy allokálja tehetségét Miamiba, plusz felbontotta a három hónapos házasságát a főiskolai szerelmével. Nem volt könnyű szezonja. A Királlyal eltöltött néhány év alatt kapott szárnyra az az urban legend is, miszerint Delonte West lefeküdt LeBron anyjával, de ez néhány akkor még viccesnek tekinthető és mérsékelten offenzív meme mellett nem nyert bizonyítást, ám,egészen jól beleilleszthető, hogy miért vált el a feleségétől, LeBron miért hagyta ott a csapatot és miért roskadt össze a csapat a konferenciadöntőben.

Forrás:

Cleveland után Bostonba került, majd Dallasban próbált szerencsét, ahol egy egész jó cserejátékosnak bizonyult, de mentális zavarai egyre elhatalmasodtak és kezdett kikopni a ligából. Ennek ellenére a Mavericks egyesület igyekezett menteni Westet: személyes pénzügyi tanácsadót adtak mellé, illetve Rick Carlisle edző a lehető legmegértőbb módon közeledett hozzá. A 2011-12-es idény volt számára az utolsó az NBA-ben, bár próbálkozott a visszatéréssel: 2012-ben játszott az előszezon meccseken, játszott Kínában, játszott az elő NBA-nek tekinthető G-ligában, de 2015-ben végleg abbahagyta a pattogtatást. Azt, hogy utána egyre mélyebbre csúszott az önpusztítás és mentális zavarok kútjába mi sem bizonyítja jobban egy augusztusi kép, ahol már-már hajléktalanak tűnik az egykor közel 10 pontot is átlagoló West.

Forrás:

Erre tesz egy újabb lapáttal az a napokban kikerült videófelvétel, amelyen először az autópálya egyik sávjában rugdossák és ütik a földönfekvő ex-NBA játékost, majd egy rendőrségi felvételen nem tud értelmesen válaszolni a jardok által feltett kérdésekre. Hogy miért került verekedésbe Delonte, arról eltérően vélekednek a felek, mindketten úgy vélik, hogy a másik fél kezdte – rendőrségi feljelentést egyébként egyikük sem szeretne tenni.

[vembed youtube=”iPqb8Ebwvq4″ ]
[vembed youtube=”ipWiIU2wkxU” ]

Az esettel kapcsolatban a kikérdezést felvevő rendőrt is kikérdezték és felfüggesztés lóg a nyaka körül, mivel folyamatban lévő, kezdetleges állapotú ügyről került ki igen kényes felvétel, ami pedig törvénybe ütköző. Ez azonban mit sem változtat azon a szomorú tényen, hogy az egykor több, mint 10 millió dollárt kereső, fontos kiegészítő szerepet betöltő NBA játékos milyen mélyre süllyedt az egykori fénykorától.

(Sports Illustrated ; CNN )

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük