Kövess minket

Aztaa

Drake, Cardi B, Snoop Dogg is megvédték a női síkfutót, aki marihuána használat miatt nem lehet ott az olimpián

Megosztva

Egy doppingellenőrzés során kannabisz nyomaira bukkantak Sha’Carri Richardsonnak, a női 100 méteres síkfutás új amerikai sztárjának a mintájában, így valószínűleg nem lehet majd ott a tokiói olimpián.

A Reuters hírügynökségnek két, neve elhallgatását kérő személy is elárulta, hogy a 21 éves sprinter a júniusi amerikai válogatón adott pozitív mintát. Ez egyben azt jelenti, hogy az ott elért eredményét vélhetően törölni fogják, így hiába nyerte meg a 100 métert nagy fölénnyel, a nyári játékokra nem utazhat el.

Az egyik forrás azt is elmondta, hogy a szövetség már értesítette Jenna Prandinit, a 100 méter negyedik helyezettjét, hogy ő fog futni Richardson kiesése miatt Tokióban.

A futó és ügynöke nem reagált a Reuters megkeresésére, csütörtökön Richardson mindössze egy rövid, rejtélyes üzenetben annyit írt Twitter-oldalán, hogy “Ember vagyok“. Később azzal magyarázta a fűhasználatot, hogy ezzel tompította anyja elvesztése után a fájdalmat. Richardson egyik szponzora, a Nike kiállt a sportoló mellett. Sha’Carri Richardson az egyik legnagyobb favoritja lenne a női 100-nak Tokióban. Áprilisban 10.72 másodperccel minden idők hatodik legjobb idejét produkálta, és azóta is jobbnál jobb eredményeket ért el. Az extravagáns külsejű tehetség az amerikai válogatón az elődöntőben nagy, 2,6 méter/másodperces hátszélben 10.64-et futott, majd a fináléban 1 m/mp-es ellenszélben ért el 10.86-ot, és fölényesen győzött.

Több híresség is vitatja a döntést, Cardi B szerint Richardson még az előnyére is fordíthatja az egész felhajtás, mert most mindenki ráfigyel. “Most kell begyűjteni a sok támogatót” – adott üzleti tanácsot a rapper.

Talán nem meglepő, hogy a kannabisz egyik nagy kedvelője, Snoop Dogg is védelmébe vedte Richardsont, kiemelve, hogy a marihiána nem teljesítményfokozó. “Ez most komoly? A marihuána nem segít semmit a képességein” – írta Instán.

Drake szintén megszólalt, Insta Story-jában arról írt, hogy a döntőbizottság előre tudott róla, hogy Richardson nyerte volna a versenyét.

Még az amerikai elnök, Joe Biden is hozzátette az ügyhöz a maga kis két mondatát. Biden megértőnek bizonyult Richardson esetéhez, de mint kiemelte: “A szabály az szabály”.

(MTI, HNHH)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük