Kövess minket

Hiphop

Életműdíjat kapott Busta Rhymes, elsírta magát az átvételekor

Megosztva

Busta Rhymes-t életműdíjjal tüntették ki a 2023-as BET Awards-on. Az 51 éves rap-legendát vasárnap este a Los Angeles-i Microsoft Theaterben állva tapsolta a közönség, miközben több egységre és pozitív hozzáállásra szólított fel a hiphopban.

Busta erőteljes beszéde érzelmekkel teli hangnemben kezdődött. „Sírni akarok” – mondta, mielőtt levette a napszemüvegét, és letörölte a könnyeket a szeméből, ami támogató éljenzéseket váltott ki a közönségből.

A brooklyni születésű zenész visszatekintett a sztársághoz vezető figyelemre méltó, ám időnként viharos útjára, és bevallotta, hogy „megijedt”, amikor egykori csapata, a Leaders of the New School feloszlott a ’90-es évek közepén, hisz így bizonytalan út állt előtte. „Soha nem akartam szóló MC lenni” – árulta el. „Nem szerettem a felelősséget, amit egy teljes dal elkészítése jelent.” Félelmétől nem riadva Busta ravaszul beosont a New York-i stúdiókba, ahol az általa csodált művészek dolgoztak, és egy olyan titkos fegyverrel érkezett, amiről tudta, hogy ráveszi őket, hogy maradjon: fűvel. „Gondoskodtam róla, hogy amikor a füvem épp kering a stúdióban, gyorsan összedobjak egy 16 ütemű versszakot, mielőtt visszajönne hozzám” – emlékezett vissza. „És ezt elég gyorsan meg tudtam csinálni ahhoz, hogy a srácok hallani akarják a szövegeimet. Amikor megkérdezték, hogy mit csinálok, azt mondtam: ‘Hadd menjek be a fülkébe és csináljam meg. Addig nem mondom el a sorokat, amíg nem engedtek be a fülkébe.’

Busta továbbá arról is beszélt, hogy a rappereknek be kéne fejezniük a pitiáner beefeket, a lemezkiadóknak nem csak a negatív sztereotípiákra kéne ráfeküdniük, az OG arcoknak pedig példát kéne mutatniuk a fiatalabb generációnak, akik követni akarják őket. Alább a teljes beszéd.

(HipHopDX)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés