Kövess minket

Hiphop

Elkezdődött Young Thug bandapere Georgiában

Megosztva

18 hónappal a letartóztatása után hétfőn hivatalosan is elindult Young Thug bandapere Georgiában, amelyben többek közt gyilkosságban, rablásban és drogterjesztésben való résztvétellel gyanúsítják, mint a YSL banda feje.

Ha az esküdtszék végül bűnösnek találja a Jeffery Williams néven született rappert, évekre – esetleg évtizedekre börtönbe kerülhet. Az ügyészség azt állítja, hogy a YSL rapkollektívája és kiadója, amely Young Stoner Life néven is ismert, páruzamosan egy Young Slime Life nevű bűnbanda is, amely kapcsolatban áll az országos Bloods-szervezettel. A Young Thug és a YSL 27 másik állítólagos tagja ellen benyújtott, 56 rendbeli bandavádirat azt állítja, hogy ők a felelősek a Cleveland Avenue környékén 2012 óta elkövetett gyilkosságokért, testi sértésekért, rablásokért, lopásokért, illegális fegyvertartásért, valamint illegális kábítószer-birtoklásért és -értékesítésért. Az ügyészek azt is állítják, hogy Young Thug volt a „King Slime” néven emlegetett bandavezér, aki népszerűsítette a YSL-t azzal, hogy „a dalaiban hivatkozott rá”. A bíró engedélyezte az ügyészeknek, hogy bizonyítékként több dalszöveget is benyújtsanak, ami egy ellentmondásos módszer, bizonyos államokban be is tiltották a használatát. Thug ügyvédje, Brian Steel szerint védence „semmilyen bűncselekményt nem követett el”.

Thug kiadótársát és barátját, Gunnát szintén 2022 májusában tartóztatták le hasonló vádak miatt, tavaly decemberben viszont bűnösnek vallotta magát és szabadult. Eközben Young Thug fenntartotta ártatlanságát, és továbbra is börtönben maradt. Tavaly nyáron megtagadták tőle az óvadékot, mivel a bíró szerint „veszélyt jelent a közösségre”.

Mindezek ellenére Young Thug legutóbbi albuma, a Business Is Business meg tudott jelenni júniusban.

(Pitchfork)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés