Kövess minket

Aztaa

Elkezdték tesztelni a drogokat Berlinben, kiderült, hogy közel 50% szennyezett

Megosztva

Berlin új, ingyenes és anonim drogtesztprogramjának keretében tesztelt kábítószerek mintegy 30-50 százaléka figyelmeztető jelzést kapott.

Amint arról az RBB nevű német oldal beszámolt, összesen 428 mintát vizsgáltak meg azóta, hogy a kábítószer-ellenőrzés körülbelül két hónappal ezelőtt megkezdődött. A „veszélyesnek” minősített vagy más kábítószereket tartalmazó, más néven „felütött” drogok a program honlapján szerepelnek. A honlapon figyelmeztetések is szerepelnek a más drogokkal való esetleges szennyeződésről, a nagy dózisokról vagy az ismeretlen anyagokról.

A program első két hónapja alatt a szennyezettségi arányok 30 és 50 százalék között ingadoztak. A drogteszt-szolgálatot júniusban hozták létre a kábítószer-fogyasztás kockázatának minimalizálása, valamint a berlini kábítószer-fogyasztási szokások elemzése céljából. A szolgáltatás a függőknek és azoknak szól, akik rekreációs céllal (bulikon vagy fesztiválokon) fogyasztanak kábítószert. A kábítószer-tesztek eredményeit a beküldés után három nappal visszaküldik. Kannabisz, ecstasy, speed, kokain és LSD összetételét és tisztaságát vizsgálják többek közt. A program annyira népszerű, hogy 380 embert kellett elküldeni a központokból, mert nem volt elég kapacitás.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés