Kövess minket

Zene

Első helyen debütált Billie Eilish második albuma, Isaiah Rashad visszatérése is sikeres volt

Megosztva

Billie Eilish új albuma, a Happier Than Ever első helyen nyitott az amerikai albumeladási listán, ez már az énekesnő második no.1 lemeze a debütáló When We All Fall Asleep, Where Do We Go?  után.

A Happier Than Ever 238 ezer példányban fogyott az első héten, ami az ötödik legerősebb debütálás eddig 2021-ben. Ha a nem a streaming adatokat nézzük, az énekesnő új albuma iszonyat jól teljesített, 153 ezer példány fogyott bakelitből, CD-ből, kazettából, és digitális fájlokból. Egyedül  Taylor Swift bírt hasonló eladásokat produkálni májusban az Evermore című lemezének bakelit kiadásával. Talán az mutatja meg a legjobban, hogy milyen sokan vettek fizikai formátumban a lemezből, hogy ha csak a bakelit eladásokat venné a Billboard figyelembe, akkor is első helyen végzett volna az énekesnő a héten.

A második helyre csúszott le a 17 éves The Kid LAROIF*ck Love” című lemeze, míg Prince első posztumusz albuma, a „Welcome 2 America” a harmadik helyen nyitott.

A TDE kiadó rappere, Isaiah Rashad is visszatért előző héten. The House Is Burning című lemeze a hetedik helyen nyitott, mely szép teljesítmény, előző nagylemeze, a 2016-os The Sun’s Tirade csak a tizenhetedik helyig tudta anno felküzdeni magát. A The House Is Burning 41 ezer példányban fogyott, melyből 36 ezer streamingből tevődik össze.

(Billboard)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük