Kövess minket

Film

Érkezik az Atlanta második évada, így indulj neki, ha még egy részt se láttál

Childish Gambino díjnyertes showja februárban tér vissza.

Megosztva

Forrás:

Donald Glover rapper/énekes (Childish Gambino néven), producer, rendező, színész és író. Amibe belefog, arannyá válik. Zenészként már három albumot jelentett meg, a Redbone című slágere pedig egymaga kapott 3 Grammy-jelölést. Zenei karrierje tehát szárnyal, de TV-n is hódít: ő alkotta meg az Atlanta című sorozatot, aminek a részeit olykor ő is rendezi. Ez annyira jól sikerült, hogy két Golden Globe-ot kapott a sorozat – a legjobb vígjáték sorozat díjat, illetve a legjobb színészt is, amit Glover húzott be -, de kapott még további kettő Primetime Emmy díjat is – szintén a legjobb színész díját, szintén Glover, valamint a legjobb vígjáték rendezéséért járó jutalmat is ő kapta. Az utóbbi díjat egyébként Gloverig sosem kapta afroamerikai.

Az Atlanta sorozat természetesen Atlantában játszódik, Glover alakítja Earnt, aki kibukott az egyetemről és próbálja összehozni az életét. Van egy se veled se nélküled kapcsolata a Zazie Beetz által alakított Vanessa-val, kettejüknek pedig egy lányuk. Earnnek a melóban mutat egy kollégája egy épp felkapott hiphop számot, amikor leesik hősünknek: a rapper az ő unokatesója is. Meg is van a terv, ő fogja menedzselni a Paper Boi néven futó rappert, aki egyébként tökig van a drogüzletben. Paper Boi becsületes neve egyébként Alfred és Brian Tyree Henry alakítja. A sorozatban van még egy fontos karakter, akit Keith Stanfield formál meg – Stanfield egyébként a Get Out! című kis költségvetésű és független horrorban is szerepelt, amit imádtak a kritikusok és a közönség is -, ő Darius. Alapvetően tehát így néz ki a szereplőgárda. A részekben végigkísérhetjük hogyan próbál Earn egy jobb jövőt teremteni a lányának azzal, hogy a rengeteg zűrbe keveredő gengszter/rapper Paper Boi útját is egyengeti, miközben állandóan civakodnak és egymásra találnak Vanessa-val. És Darius? Nos, ő egy igazi csodabogár, Paper Boi nagy barátja, de talán a legérdekesebb karakter. Milliónyi furcsa dolga van, amit ő teljesen természetesnek vesz, így bármilyen erőlködés nélkül jön át a humora és a karaktere.

[vembed youtube=”R0_U8ca4040″ ]Ha már humor: az egész sorozat teljesen könnyedén adja át a poénokat és az egész atmoszférája igazinak hat. Earn rendre rácsodálkozik Paper Boi dolgaira, hogy például miért kell non-stop füvezni és fegyvert hordani vagy épp Zoo Tycoonozni. Számos vendégszereplőt felfedezhetünk: az egyik legjobb meglepetés mindenképp a Migos, akik drogárusként tűnnek fel és a pancserkodó Paper Boi-Darius duóval bizniszelnek az egyik részben. Amikor Glover átvette az egyik díját, meg is köszönte a Migosnak a szereplést és külön kiemelte a Bad and Boujee számukat, amely szerinte a legjobb track valaha. Egy másik epizódban megjelenik a fekete Justin Bieber is, akivel Paper Boi egy „barátságos” kosárlabda meccs keretein belül gyűlik meg a baja. A részek között vannak előre és hátra utalások, így olyan érzést kelt a sorozat, mintha egy teljes világot figyelhetnénk meg – ha újranézed a sorozatot, simán észreveszel olyan elemeket, szereplőket, amiket majd csak néhány résszel később hangsúlyoznak ki. A rendezés, képi világ, storyline magával ragadó, így teljesen indokolt a fentebb említett díj-áradat.

Az első évadnak még 2016 novemberében vége lett, így a rajongók már jó ideje Atlanta nélkül maradtak. Néhány infót természetesen csepegtettek arról, hogy mikor kerül vissza az FX csatorna képernyőjére, de komolyabb megerősítésre decemberig kellett várni. Lakeith Stanfield jelentette be, hogy a show 2018 februárjában érkezik a második évaddal. Glover elmondta, hogy nem akarja siettetni, hiszen abból sok jó nem sülhet ki, valamint, hogy mivel most már ő is apa – nemcsak a karaktere -, így sokkal jobban tud majd azonosulni a szerepével. Néhány hónap múlva megtudhatjuk, hogy képes-e még egy lapáttal rátenni az amúgy is osztatlan sikerre.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.