Kövess minket

Stílus

Ez az angol srác 14 évesen szakított a modern divattal és most a 18-19. század szerint öltözködik

Zack Pinsentnek mára saját szabóműhelye van és már New Yorkból is kap megrendeléseket.

Megosztva

Forrás:

Zack MacLeod Pinsent 14 éves koráig ugyanúgy követte az aktuális trendeket, mint sok fiatal, ám hamarosan jött a visszafordíthatatlan felismerés: nem érzi jól magát bennük, egyenesen utálja az újkori divatot. Az utolsó farmernadrágját ünnepélyesen elégette, így végleg szakított a modern kori divattal és visszafordult egészen a 18-19. századi úri-polgári viselethez.

[instagram]B0Yze1UAqGT[/instagram]

A 25 éves Zack imádja minden egyes ruhadarabját, az önkifejezésének egyik legfontosabb részének tekinti, hogy úgy öltözködjön, ahogy az neki a legjobb – ez pedig 100-150 évvel ezelőtti darabokat jelent. Tekintve, hogy hátat fordított az aktuál trendeknek, az ultra-retro ruhákat pedig nehéz beszerezni, autodidakta módon kiváló képességű szabóvá vált az évek során és magának készíti el az outfiteket. A különc viselete annyira népszerű lett Instagramon, hogy megrendelésekkel fordulnak hozzá: az 1660-as évektől az 1920-as évekig tartó időszakra jellemző férfi és női ruhákat készít.

[instagram]Bzvmv33gE3M[/instagram]

Az online jelenlét segített neki, hogy üzleti vállalkozását a tengerentúlra is kiterjessze, így megkeresték már New Yorkból is – pl. az egyik ügyfele egy 18. századi pongyolát kért tőle, amelyben otthon flangálhat. Nem elég, hogy kiemelt figyelmet fordít a ruhák kialakításának és szabásának korhűségére, de igyekszik a korra jellemző anyagokat használni a ruhák elkészítése során. Annak ellenére, hogy sosem a felhajtás, mindinkább az önmegvalósítás miatt húz magára polgárosodás kori ruhákat, a BBC készített vele egy riportot, amelyben egy nagyon szimpatikus és közvetlen 25 éves srácot láthatunk, aki minden pillanatát élvezi annak, amit csinál.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés