Kövess minket

Hiphop

Ezek voltak Kanye legjobb kirohanásai

Ilyen, amikor totál Yeezus módba kapcsol!

Megosztva

Forrás:

Ha valaki követi Kanye West zenei karrierjét, diszkográfiáját már abból leeshet neki, hogy az utóbbi években erőteljesen megváltozott Ye. Ha valaki túl is tekint a zenéin és esetleg követi az életét (a bulvár média állandóan cikkezik róla, szóval azért nehéz kikerülni), akkor még biztosabb, hogy levágja: a faszinál valami nincs rendben. Ezt különböző, néha Hujber Feri szintű kirohanásokkal igyekszik alátámasztani és baromi jó benne!

Talán nem nevezhető kirohanásnak (annak ellenére, hogy fizikailag pont, hogy kirohanásról van szó), amikor 2009-ben Taylor Swiftet beelőzte a köszönőbeszédével és elmondta, hogy szerinte Beyoncé-nak vannak a legjobb videoklipjei of all time – OF ALL TIME! Az eredmény kínos csend, zavart tapsolás, évekig elhúzódó beefelés Swifttel és egy tweet az akkor még regnáló elnöktől, Obama-tól, amiben „jackass” jelzőt ragaszt Westre.

[vembed youtube=”1z8gCZ7zpsQ” ]Még mindig nem klasszikus Kanye féle kirohanásról van szó, amikor szóba hozzuk azt a 2005-ös esetet, amikor is lecsapott New Orleansra a Katrina hurrikán és valaki jó ötletnek gondolta, hogy Kanye-t live-ba adja egy műsorban. A mellette álló Mike Myersnek már korábban mondta, hogy nem biztos, hogy tartani fogja magát az előre megírt szöveghez, majd betolt egy ilyet: „George Bush nem foglalkozik a feketékkel.” Ez volt az első szívből jövő, igazi Kanye-s megmozdulás a TV-ben.

[vembed youtube=”zIUzLpO1kxI” ]Nézzük mi történt Kanye Westtel és szerencsétlen Sway Calloway-el, akinek a Sway in the Morning elnevezésű reggeli műsorában volt vendég Ye. Yeezy először elkezdte szidni a divatvilág üzleti felépítését, panaszkodott, hogy nem kap elég támogatást („hol vannak a Mediciek, hogy támogassanak?!”), saját magát pedig Shakespeare-hez, Warholhoz, Walt Disneyhez, a Nike-hoz, a Google-höz hasonlította. Amikor Sway volt olyan bátor, hogy a már csőre töltött Kanye-tól megkérdezze: miért nem finanszírozod magad, elszakadt a cérna. „HOGY, SWAY? HOGY?! NEM TUDOD A VÁLASZOKAT! NEM TUDOD A VÁLASZOKAT!!” Kanye beleállt Swaybe mondván: te engem ne oktass! Megemlíti, hogy milliókat bukott a divat világában, amire Sway megemlíti, hogy még neki is van saját márkája. Ye válasza? „De nem Ralph szint” Nos, igen, ha az interjúztató, DJ, aki sokkal kevesebbet keres, kisebben csinálja a dolgokat, mint te, nem épp Ralph Lauren szintű márkát fog összehozni, úgyhogy az érvelés teljesen ötös, bár emberségből egyes.

[vembed youtube=”hzYMOTVlpbQ” ]A Twitteren is szépet tud alkotni. Amikor a méltán híres műsorvezető, Jimmy Kimmel viccet csinált Kanye-ból és a BBC Radio 1-nak adott interjújából, eltört benne valami. Először lájtiban kezdte, majd személyesre váltott: „Jimmy Kimmel, képzeld magad a helyembe… jajj, ne, várj, az azt jelenté, hogy rengeteg jó p*ncit kaptál az évek alatt.” Ezután őrültnek nevezte Kimmelt, elmondta, hogy a műsorvezető exe, a humorista Sarah Silverman amúgy ezerszer viccesebb nála, majd „no good pussy” névvel látta el Jimmy-t és Spongyabobhoz hasonlította az arcát. Később szerencsére megbékéltek egymással.

Kanye Ellen DeGeneres showjában is hozta a kötelezőt. Ellen felhozta azt, amikor Kanye a Facebook alapító, Mark Zuckerberghez fordult 1 milliárd dollárért Twitteren. Ezután, megkérte Ye-t, hogy meséljen az ötleteiről, hátha valaki olyan nézi, aki szívesen támogatná egy picit anyagilag. Elmondta, hogy úgy nevelték, hogy változásokat hozzon, idézte Rakimot, Phife Dawgot, megemlítette, hogy Picasso, Walt Disney, Steve Jobs már mind halott és hogy jelenleg senki sem érhet fel az ő magaslatukba. „Ne gyere nekem a kedvességgel. Mind egy faj vagyunk, egy civilizáció, egy radarpötty az univerzumban és mégis akadályozzuk egymást. Segítsük egymást, ez a lényeg. Művész vagyok és hiszem, hogy a műveimen keresztül segíthetem az embereket.” Belement, hogy ő képes látni a saját zenéjét, meg hogy még Michael Jacksont sem engedték először az MTV-re. Így zárta: „Bocsánat… bocsánat, hogy igazi vagyok.”

[vembed youtube=”Ugm6IQOYakQ” ]A legutóbbi komolyabb kirohanása egy koncerten volt, amikor az eredetileg 90 percesre tervezett showt, fél óra után lezárta, amiből 15 percet panaszkodott. Felhozta Beyoncé-t, aki elvileg kikötötte, hogy csak akkor hajlandó fellépni egy díjátadón, ha megnyeri az év videoklipjét – még ha épp Kanye elől is nyerné meg a díjat. Megemlítette Jay-Z-t, hogy még mindig nem hívta fel azután, hogy a feleségét, Kimet kirabolták Párizsban. Elmondása szerint hazudik nekünk a Google és Mark Zuckerberg is, majd megkérdezte a koncerten, hogy „na, ki a legjobb?” A tömeg elkezdte a nevét skandálni, mire ő azt mondta: „Nem. Kid kib*szott Cudi.” Majd befejezte a koncertet.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük