Kövess minket

Hiphop

Ezeket melózták a rapperek, mielőtt a mikrofonnak szentelték volna az életüket

Sokan robotoltak étteremben, de volt, aki a Starbucksot választotta.

Megosztva

Forrás:

A rapperek is emberek, nekik is lehetett olyan munkájuk, amit rühelltek, de a számlák nem fizetik ki magukat – ráadásul, ha nehéz körülmények között nősz fel, még kevesebb lehetőséged van. Mára azonban sikerült kitörniük és irigylésre méltó karriert tudhatnak maguk mögött, na de lássuk pár példát, hogy ki-mi volt a hírnév előtt.

Nicki Minaj

Jóval azelőtt, hogy turnézni kezdett volna Future-rel, hogy így Magyarországra is ellátogathasson, Minaj a Red Lobster elnevezésű tengeri kajákra specializálódott étteremben volt felszolgáló – mint az kiderült egy Jimmy Fallonnal folytatott beszélgetéséből. Azóta az egyik legismertebb női MC-vé nőtte ki magát, így ez a középsulis melója örökre a múlt martalékává vált.

[vembed youtube=”LZ_Hw9J62KE” ]

Method Man

A legendás Wu-Tang Clan oszlopos tagja 5-6 évig dolgozott a Szabadság-szobornál, viszont saját elmondása szerint sohasem volt a tetején, mivel a félórás szünet nem elég, hogy felmenjen a tetejére, majd visszaérjen időben földszintre. Ezeket a félórás breakeket inkább alvásra, kajálásra vagy füstölésre használta – nem nehéz kitalálni, hogy mit szívott.

[vembed youtube=”CirElvk3afM” ]

Tyler, The Creator

Tyler mára felépített egy igazán színes karriert, ami stúdió albumokból, filmes szereplésekből és Converses kollabokból áll, de ezek előtt is meg kellett valahogy szereznie a betevőt. A Starbucksnál és a FedExnél termelte a GDP-t, az előbbinél két és fél évig, míg az utóbbinál kevesebb, mint két hétig. A Starbuckstól végül kirúgták, de 10 perccel azelőtt, hogy jött volna a menedzser az „ítélettel”, a haverjai jelezték, hogy mi fog történni, így még volt ideje jól bekajálni az ingyen sajtból.

[vembed youtube=”5t30cC2payc” ]

Pharrell Williams

Az örökifjúnak tűnő énekes/producer/rapper állítólag annyira rossz volt gyorséttermi alkalmazottként, hogy három helyről is kirúgták. Amikor jelentkezett negyedikre, a másik három helyről figyelmeztették a vezetőket, hogy nehogy felvegyék, mivel állandóan odaégeti a burgereket és ellopja a nuggetseket. 

[vembed youtube=”buky0hLsBa0″ ]

Rick Ross

Rozay lehet, hogy már a karrierje elején nagypályás kokaindílerkedésekről rappelt, de korábban ennek az életnek a szöges ellentétét képviselte, börtönőr volt ugyanis.  Az ő múltjáról egy egész cikket írtunk.

[vembed youtube=”JU9TouRnO84″ ]

Kanye West

Ye stílusosan a Gapnél dolgozott, így már a divatikon titulus megszerzése előtt közel került a szakmához. Erről egyébként a Spaceship című számának első versszakában is megemlékezik, ahol még azt is elárulja, hogy nem volt rest elemelni a termékeket, mivel a fizetési csekk korántsem tükrözte a befektetett munkáját. Ego már akkor is volt.

J. Cole

Young Simba mielőtt igazán lelkiismeretes és társadalmilag felelős rapperré vált volna, emberek számláit szedte be, de rendszeresen kibukott az aranyszíve: sokszor annyira megsajnálta az embereket, akik nem fizették be a számlát, hogy inkább hagyta őket.

[vembed youtube=”vUTI4bPdlgE” ]

Kendrick Lamar

K-Dot a M.A.A.D. City című számában árulja el, hogy egy hónapig volt biztonsági őr egy piacon, ahol már az első nap azt nézte, hogy hogyan tudná ellopni a haverokkal az árut. Sokáig nem is maradt, mivel sok dolgot nem bíztak rá, egyetlen helyet kellett volna őriznie, de annyira unatkozott, hogy inkább a rablást tervezgette – amit valószínűleg végül inkább kihagytak a spanokkal.

[vembed youtube=”10yrPDf92hY” ]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük