Kövess minket

Hiphop

Ezekkel a számokkal robbantak be a rapperek a köztudatba – 3. rész

A záró etapban jönnek a nagyágyúk: Kendrick, Drake, Gucci, Travis Scott, stb.!

Megosztva

Forrás:

Az első és második részben már felsorakoztattunk 10-10 olyan számot, amely mérföldkövet jelentett egy rapper karrierjében, most pedig íme egy újabb – cikksorozatunk keretében az utolsó – eresztés, amelyben fordulópontot jelentő trackeket mutatunk be.

Kendrick Lamar – HiiiPower

A Section.80-vel berobbanó, mostanra egyértelműen az elsőszámú hip-hop előadóvá fejlődő Kendrick a HiiiPowerrel lépett át egy olyan szakaszt, amivel igazán megismertette magát a nagyközönséggel. A számban megjelenik az Illuminati, feketejogi aktivisták, társadalmi kérdések és különböző költői képekkel átadott jövőképek a karrierjéről (egy aknamezőn moonwalkolok, remélve, hogy időben berobbanok).

[vembed youtube=”RT2ZCdPVLAs” ]

6ix9ine – Gummo

2018-ban ki ne ismerné a szivárványfogú és hajú rappert, aki végigordibálja a számait, amiknek folyton folyvást olyan alapjai vannak, hogy bármilyen szörnyű bűncselekményt elkövetnénk rá. Tekashi nem egy könnyű figura – korábban megírtuk, hogy karrierjének egyetlen szabotőre saját maga -, mára jelenséggé vívta ki magát a hip-hopon belül és szeret a New York királya titulussal élni, amit nem illik csak úgy akárkire dobálni. A botrányos sztár a Gummo-val vált ismertté és kezdte el végérvényesen szivárványba rakni a toplistákat, azóta pedig egyre nagyobb nevekkel dolgozik együtt.

[vembed youtube=”gAs9HZC9c7Y” ]

Young Thug – Stoner

Young Thugot a Stoner című, nyíltan a marihuána fogyasztásról szóló száma emelte az ismert rapperek körébe, bár korábban már elárasztotta a piacot különböző mixtape-ekkel. Azóta adott ki egy közös projektet a szintén atlantai Future-rel, számai érték el a platina státuszt és fáradhatatlan munkakedvvel rappel énekelve (ének rappelve?) az extravagáns öltözködéséről is ismert Thugger.

[vembed youtube=”j1cR-AW3Zf0″ ]

A$AP Rocky – Purple Swag

Az A$AP Mob atyja, Yams egy közkedvelt tumblr oldalt vezetett, aminek rengeteg követője akadt, emellé kiadókhoz is voltak kapcsolatai – a 2010-es években ennyi több, mint elég, hogy befuttassanak. A Mobhoz csatlakozott Rocky, akinek egyedi karizmája, tehetsége és érzéke volt a zenéhez, raphez, amit Yamborghini elkezdett az online platformján terjeszteni, a siker pedig átütő erejű lett. A Purple Swaggel Rocky akkora hype-ot kapott, amilyet régóta nem lehetett látni hip-hop körökben, mindenki áhítozva várta a debütáló albumát, amivel még egyet rápakolt a banda hódítására. Azóta Yams elhunyt, hagyatéka tovább él, a Mob pedig gurul tovább!

[vembed youtube=”KuZ2QZKYj7c” ]

Rae Sremmurd – No Flex Zone

A még mindig szenvtelenül fiatal testvérpár már a debütáló albumuk első kislemezével, a No Flex Zone-nal megadták az alaphangot karrierjüknek: robbanó, többnyire Mike Will Made-It alapok, „éneklés” és szakadatlan flow. A Black Beatlesszel és a hozzátartozó mannequin challenge-dzsel végérvényesen csúcsra törő duó mára megkerülhetetlen lett a műfajban.

[vembed youtube=”p2cQSPRTdhg” ]

YoungBoy Never Broke Again – 38 Babies

Az akkoriban még erősen NBA-t és nem Never Broke Againt használó YoungBoy a hasonló című mixtape-pel tört magának utat a mainstreamben, de igazából a szűnni nem akaró munkamorálja emelte oda ahol most van – 19 évesen egy karrierre elegendő diszkográfiával rendelkezik. Balhékból és beefekből is kiveszi a részét, bíróságokon is ismerik már, illetve 4 gyermeke boldog édesapja. Jócskán kijutott az életből a még fiatal srácnak, a karrierje pedig szépen ível felfelé.

[vembed youtube=”ea_Gy3lo9mM” ]

Juice WRLD – All Girls Are The Same

A Soundcloudon nevet szerző Juice WRLD egy érzelgős számmal, az All Girls Are The Same-mel szerezte meg a belépőjét a hip-hop feljebbi szintjeire, ahol már Future-rel is készíthetett közös albumot. A Lucid Dreams a legsikeresebb trackje és ha már az atlantai, félistenként tisztelt mumble rapper is a szárnyai alá vette a 19 éves sztárt, akkor biztos hallatni fog még magáról.

[vembed youtube=”h3EJICKwITw” ]

Gucci Mane – So Icy

Gucci Mane a sitt után valami new year-new me fogadalmat tehetett, hiszen a börtönben brutál lefogyott, változtatott a thug attitűdjén, a munkához való hozzáálláson viszont cseppnyit sem: még mindig úgy önti magából az atlantai szlenget, mintha muszáj volna. Még a pálfordulása előtt, Young Jeezy-vel adták ki a közös So Icy című tracket, ami akkor felemelte őket a köztudatba. Mostanra ezernyi másik számát többen ismerik, de a siker rögös útján (ami nála még inkább rögös volt), ez a szám indította el.

[vembed youtube=”wW_0WF1bcJo” ]

Travis Scott – Antidote

Travis már a Days Before Rodeo-val hatalmas várakozást generált a rap műfaj szerelmeseiben, de amikor ledobta az Antidote nevezett atombombát, akkor kinyíltak a Goosebumphoz, Butterfly Effecthez, Kylie Jennerhez és Quavo kollab lemezhez vezető ajtók, amin ő gondolkodás nélkül belépett. Azóta a legenergikusabb és az egyik legünnepeltebb sztárrá vált, akinek minden közreműködését és trackjét lesik a népek.

[vembed youtube=”KnZ8h3MRuYg” ]

Drake – Best I Ever Had

A So Far Gone című mixtape-pel olyan fenomén jelent meg a hip-hopban, amire senki sem volt felkészülve: ő Drake, a két lábon járó rekordgyár. A karrierjét a Best I Ever Haddel alapozta meg, amivel rögtön 4x platina státuszig és két Grammy-díjig jutott, de ez csak a kezdés volt a mostanra soha nem látott sikerekig eljutó, kanadai Drake-nek, akinek egy kiadós és meglehetősen ronda, Pusha T beef sem szabhat határt – Drake csak nyerni tud.

[vembed youtube=”1Ldzm7KGECI” ]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés