Kövess minket

Hiphop

French Montana szerint maximum Jay-Z és Drake tudják őt megfogni slágerek terén

Montana korábban azt állította, hogy valószínűleg lenyomná Kendricket zenei téren, most rátett egy lapáttal a zavaros eszmefuttatására.

Megosztva

Forrás:

Szép és szükséges dolog, hogy egy előadó hisz a saját nagyságában, így French Montana korábbi kijelentése – miszerint egy szinten van Kendrick Lamarral, ha himnuszokról van szó -, úgymond velejárója a hip-hop alkotóelemének tekinthető én vagyok a legjobb, én vagyok a faszagyerek, nekem nagyobb attitűdnek. Ugyanakkor, ha szigorúan azt az állítást vizsgáljuk, amit a Bad Boy kiadó fenegyereke mondott – tehát, hogy kinek van több slágere -, akkor az alábbi sokatmondó tweettel a rapperbe tudnánk fojtani a szót.

[twitter]https://twitter.com/djboothEIC/status/1252805163036934146[/twitter]
Két héttel a fenti megalomán kijelentése után még egy üveg olajat öntött a már amúgy is égő házra: egy online rádiós interjú keretei között azt találta mondani, hogy Jay-Z és Drake valószínűleg megfogná egy slágerekre kiélezett párbajban, de rajtuk kívül nyitott a játszma. Ez a komment a Kendrick féle összehasonlítás megmagyarázása után jött, amit úgy értett, hogy évek óta a műfaj egyik legtermékenyebb előadója, így bárkivel hajlandó kiállni, nem fél akár veszíteni sem, mint zenésznek kötelességének érzi, hogy ha kell, bárkivel felvegye a versenyt. A gondolatmenete meglehetősen zavaros, mivel korábban épp egy top számokra értett küzdelemben állította, hogy jobb mint Kendrick, majd úgy fogalmazott, hogy egy előadó súlycsoportját nem a slágereiben mérik (hogy klasszikust idézzek: a jóságot nem gólra mérik): ha hit-for-hit párharc van, akkor engedjük, hogy a zene beszéljen helyettünk és ne a vélemények. Ebben a ködös eszmefuttatásban találta még azt mondani, hogy bárkit képes legyőzni egy adott párbajban – kivéve Jay-Z-t és Drake-et. French Montana az alábbi interjúban kb. 10 perctől vág bele a tutiba:

[vembed youtube=”wgu2t43GKZk” ]Mostanra már szerintem ő sem érti, hogy pontosan miben tudná legyőzni Kendricket, hiszen ha egy szám sláger mibenlétét az eladások/lejátszások után nézzük, akkor a korábbi tweet egyértelműen megállapítja, hogy a Los Angeles.i rapper győzedelmeskedne, míg ha mondanivalóban, akkor valószínűleg Kendrick Pulitzer-díja szintén beszédesebb, mint French Montana temérdek mixtape-je és verzéje. Az egyetlen – véleményem szerint – értelmes megszólalása az volt, hogy engedjük, hogy a zene beszéljen helyettük és ne mások véleménye, viszont a kontextus, amiben ezt a kijelentést használta, tökéletesen megfosztotta a mondatot az igazi mondanivalójától.


(via
Highsnobiety)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés