Kövess minket

Aztaa

Füvező betelefonáló miatt büntették milliókra Sebestyén Balázsék műsorát

Megosztva

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa több millió forintra büntette a „Balázsék” című Rádió 1-en futó műsort, amiért szerintük tévesen határozták meg a korhatári besorolást egy október 26-án sugárzott adásban – olvasható a hivatalos közleményben.

A kifogásolt műsorszámban egy Amszterdamból betelefonáló hallgatóval beszélgettek élő adásban, aki arról számolt be, hogy éppen füves cigarettát szív. A műsorvezetők érdeklődéssel hallgatták a beszámolót, majd kérdezgetni kezdték az egyébként fuvarozóként dolgozó férfit, hogy még több információt szerezzenek az állapotáról, és megdicsérték a szerkesztőasszisztenst, amiért egy ilyen szórakoztató betelefonálót, ahogy mondták, egy „igazi gyöngyszemet” kapcsolt adásba. „Egy bátor ember, aki a sonkás-sajtos toast helyett csütörtök reggel valami mást választott” – kommentálták a hallottakat.

Az NMHH Médiatanácsa úgy vélte, hogy ezzel pozitív viselkedésformaként mutatták be a kábítószer-fogyasztást, ellenpontozás vagy kritika nélkül, és szerintük ez a kiskorúak védelme szempontjából kifejezetten aggályos. Nem ez volt az egyetlen kifogásolható szegmense a „Balázsék” aznapi adásának. Ugyanebben a műsorszámban – délelőtti idősávban – azon élcelődtek, hogy Kambodzsában egy ittas turista egy majommal fajtalankodott, amiről a férfi társai videófelvételt is készítettek.

A Médiatanács 6 150 000 forint bírsággal sújtotta a Rádió 1-et. Mint írják, a „Balázsék” műsorszám így az elmúlt hat évben tizenhárom alkalommal sértette meg a médiatörvény kiskorúakat védő rendelkezéseit.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés