Kövess minket

Hiphop

Ha 2Pac-hez köze van sokat ér – ezek a tárgyak tűntek fel árveréseken a halála óta

Golyó szaggatta medál, Hummer, meztelen kép.

Megosztva

Forrás:

Tupac Shakur 1971. június 16-án látta meg a napvilágot és minden idők egyik legünnepeltebb, legnagyobb befolyással és hatással bíró zenésze lett. Számos albumon mutatja be, hogy miért tartják őt a valaha élt egyik legnagyobb rappernek, de filmszerepei is akadnak bőven. Nem élt csendes életét: rengeteg másik rapperrel került beefbe, a leghíresebb barátból-ellenség természetesen The Notorious B.I.G. volt. A sztori tragikus végét azt hiszem, mindannyian ismerjük – két legenda idő előtt itt hagyott minket.

2Pac 1996. szeptember 13-án – amely 13-a ironikusan péntekre esett – vesztette életét, miután végzetes golyózápor érte Las Vegasban. Azonban túlélt egy korábbi fegyveres rablást New Yorkban, amiből később az egész beef is indult Biggie-vel. 20 évet kellett várni arra, hogy árverésre bocsássák azt az arany nyakláncot, amit a manhattani lövöldözés során viselt. Állítólag a lánc meg is sérült a golyóktól, így még többet ér, hiszen növeli a hiphop történelmi jelentőségét – a kiindulási ár 125 ezer dollár volt, ami átszámítva kb. 33,5 millió forint.

Forrás:

Valaki nem elégedett meg a kisebb csecsebecsékkel, hiszen aukción elkelt a rapper Hummerje is, amit halála előtt 3 hónappal vásárolt. A személyre szabott kocsi közel 340 ezer dollárért (tehát kb. 90 millió forintért) cserélt gazdát. Az autó turbó dízeles, automata váltós, bőrüléses, off-road nagyon simán megy, 360 fokos reflektorral rendelkezik (ne kérdezzétek, hogy hogy) és még rengeteg további extrával van ellátva.

Forrás:

Természetesen apróbb dolgokat is árverésre bocsátottak már, ilyen például néhány fotója, más ékszere, dalszövegeinek kéziratai. Hasonlók voltak a legújabb árverésen is, a legtöbb 2Pachez kapcsolódó tárgyat itt ajánlottak fel eladásra. Megtalálható volt néhány kép, amin a haverokkal chillezik, New Yorkban raboskodik, de a Fuck Friendz című számának eredeti, kézzel írott dalszövegét is meg tudták vásárolni a hardcore Pac fanok. Ha ez nem lenne elég, egy kézzel írott szerelmes levél is eladásra került, potom 4000 dollárért. De volt még egy 2Pacnek készített és általa hordott grill is, valamint egy aranyból és gyémántból kirakott, nyakláncra aggasztható pisztoly alakú medál is. Az egész aukción egyébként kb. 320 ezer dollár cserélt gazdát – tehát a Hummer árából szinte mindent meg tudott volna itt vásárolni a kocsi tulaja.

Forrás:

És akkor jöjjön a legelképesztőbb és legbotrányosabb dolog erről az aukcióról: Tupac meztelen képe. Na jó, igazából ez egy farokkép, egy dicpic, amin letolja elől a nadrágját, plusz még az is látszik, hogy valaki igazán büszkén mutat a családi ékszere felé, mintha azt mondaná: „igen, ezt nektek!”

További dolgok, amiket eladtak az árverésen:

2Pac 1990-es eredeti fotói  – 60 ezer dollár

2Pac meztelen képe – 25 ezer dollár

Kiadatlan zenéje 1990-ből – kb. 15 ezer dollár

Kézzel írott „Fuck Friendz” dalszövege – 35 ezer dollár

Kézzel írott „Niggaz nature” dalszövege – 11,5 ezer dollár

Kézzel írott „Smile” dalszövege – 11,5 ezer dollár

Eredeti halotti bizonyítványa – 8 ezer dollár

A Harlemi ziccerben hordott aláírt pulcsija – 7 ezer dollár

Szerelmes levelei – egyenként 4 ezer dollár

Eredeti és hordott grillje – 5 ezer dollár

Eredeti és hordott doo-ragjei – egyenként 4 ezer dollár

A listát a teljesség igénye nélkül írtuk le, de azért jól szemlélteti, hogy mennyi mindent akarnak eladni és hogy körülbelül milyen áron mozognak a legendához köthető ereklyék.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés