Kövess minket

Aztaa

Hamarosan teljesen kipingálja Mentha és IKE a veszprémi Halle utcában található panelház oldalát

Megosztva

Majd’ egy hete, június 15-én indult el a Westprememural nevezetű nagyszabású projekt Veszprém városában, melynek keretein belül egy tízemeletes panelház teljes tűzfalát festi le két helyi graffitis, a Hősök zenekarból jól ismert Mentha, illetve régi barátja, Ike.

" W E S T P R E M E M U R A L "#veszprém #veszpremcity #westprememural #graffiti #painting #hungary #hosok #haszkovó #hometown #whenadreamcomestrue #mural

Posted by Menthamadafaka on Wednesday, June 16, 2021

A srácok egy, a Lélektér Alapítvány által indított közönségszavazáson nyertes kézilabdás motívumot fújnak fel a Halle utcai panel hatalmas, kis híján 300 négyzetméteres falára nem éppen ideális munkakörülmények között, hiszen megközelítőleg 30 méteres magasságban kezdtek el dolgozni egy ipari emelődaru szűkös kosarában. Magát a festést is komoly, nagyjából másfél éves szervezőmunka előzte, míg a kép átadására az előzetes tervek szerint június 25-én, pénteken kerülhet sor.

Mentha a veol.hu-nak elmondta, hogy leginkább spray-t használnak a festét során, mivel ezzel sokkal gyorsabban tudnak haladni, és a minősége sem rosszabb, mintha mondjuk ecsettel dolgoznának az amúgy is roppant göröngyös falfelületen. A most lefestendő “tizes” a Jutasi úti lakótelepen található – a helyiek csak Haszkovóként emlegetik -, ami több szempontból is fontos állomáspont Mentha életében. Azon túl, hogy itt nőtt fel, konkrétan ennek a háznak az alagsorában rögzítette az első rap-számát.

A Westprememural projektmanagere egyébként a Hősök másik tagja, Baranyai Dániel, azaz Eckü.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük