Keresés
5O
Budapest
2017.11.25., szombat (Katalin)
  • Főoldal
  • Zene
  • Hiphop
  • Két album egy napra: Talib Kweli és Common lemez is érkezett a "semmiből"

Két album egy napra: Talib Kweli és Common lemez is érkezett a "semmiből"

Offmedia- 2016.11.04. 12:27
1348
Lesz mit hallgatni ma skacok!
Ha némi-nemű klasszikus hiphop-ra vágysz a jobbik fajtából, nyamnyogás és autotune nélkül, akkor a mai a Te szerencsenapod! Ma jelent meg ugyanis két veterán emszí, Talib Kweli és Common lemeze is. Egymástól függetlenül, de mégis majdnem egyszerre.

Forrás: Getty / Europress

Kezdjük a sort Talib Kweli-vel.

Az ő új albuma tényleg a semmiből érkezett! A vicces című cumónak, az "Awful People Are Great at Parties-nak", szinte semmiféle előszele nem volt, Kweli egyáltalán nem reklámozta, pedig igencsak erős anyag született.

Elég csak, ha a közreműködökön futunk végig, a lemezen, többek között, feltűnik NIKO IS, Problem, Aloe Blacc, Mela Machinko, Big Gipp, K’Valentine, Thaddeus Dixon, Timothy Bloom, Scotty ATL és Chazmere is. Az alapokat pedig Kaytranada, Thanks Joey, Cory Mo, Hi-Tek készítették el.

Az album, már ahogy Kweli-től megszokhattuk az évek alatt, komoly hatást gyakorol az ember agytekervényeire, teszi mindezt úgy, hogy közben a fej is bólogat serényen.
12 szám, komoly szövegértelem és nagyszerű flow.

Ezt kapod, ha meghallgatod az "Awful People Are Great at Parties" lemezt!Forrás: Getty / Europress

Common új projektje egyáltalán nem titokban készült, több szám is napvilágot látott már róla korábban. A "Black America Again" a rapper tizenegyedik nagylemeze már, a legutóbbi két évvel ezelőtt látott napvilágot.

Az új korongon 15 szám hallható, Common hívószavára mikrofont ragadott John Legend, Stevie Wonder, Bilal, Marsha Ambrosius és ahogyan azt mondani szokták, még sokan mások is. Csakhogy a legnagyobbakat említsük.

Itt találjátok a cuccost:

Hozzászólások