Keresés
  • Főoldal
  • Zene
  • Hiphop
  • Megnyitotta kapuit Dunaújlipótváros - itt a Mulató Aztékok x StackOne kombó

Megnyitotta kapuit Dunaújlipótváros - itt a Mulató Aztékok x StackOne kombó

Kócsi- 2019.08.17. 15:17
Új lemezhez új klip dukál, mindez Phlat szülinapjára időzítve.

Nagyjából két évvel ezelőtt egy netes üzenetváltással kezdődött a Mulató Aztékokból - na meg a Slow Village-ből - ismert Tink és a dunaújvárosi producer, StackOne ismeretsége, amiből kisvártatva közös zenélgetés, mostanra pedig egy komplett Mulató Aztékok lemez forrta ki magát, Dunaújlipótváros címmel - katt ide a hallgatáshoz.

A pénteken megjelent album annyiban feltétlen kilóg az eddig megszokott sormintából, hogy Emekajji, a csapat zenei polihisztora a nagy egymásra találáskor huzamosabban külföldön tartózkodott, így ő teljesen kimaradt ebből a projektből. A srácok ezért nélküle voltak kénytelenek megoldani a stúdiómunka minden fázisát, beleértve a legidegőrlőbbet, a keverést is. A másik Balzac utcai Azték, Phlat természetesen végig jelen van, a többiek elmondása szerint ő volt, aki elsőként kezdett szövegírásba anno a StackOne által küldött alapok egyikére. A munka bár gyorsan indult, később vesztett a lendületéből, kicsit háttérbe is szorult tán, mivel közben elkészült a Mulató Aztékok Szobanövény LP-je, Illetve Phlat szólója, a Doktor Monoton LP.

A Dunaújlipótváros - a címben szereplő szójáték utalás a kétlaki krú állandó bázisaira - összesen 13 számot foglal magába, közreműködőként a Slow Village villant. A közös Odabent-re forgatott klip az albummal egyidőben, szintén tegnap debütált, alább csekkolható.

Hozzászólások