Kövess minket

Hiphop

Hogyan lett Gucci Mane balhés trap rapperből mintaférj?

A jégkrém arctetkótól a hófehér fogakig.

Megosztva

Forrás:

Gucci Mane élete 2016. májusára gyökeres fordulatot vett. Két év után elhagyhatta a börtönt, ahova fegyverbirtoklás miatt került, de közben annyira megváltozott, hogy poénból az kezdett terjedni a neten, az amerikai kormány egy klónt eresztett rá a népre, az igazi Gucci pedig még mindig a rácsok mögött csücsül. Gucci Mane, igazi nevén Radric Delantic Davis kigyúrva, józan fejjel, fehér fogakkal mosolygott vissza a rajongóira, ők pedig alig ismerték fel a rappert. Bezártsága alatt rengeteget olvasott, művelődött, és persze arra is rá volt kényszerítve, hogy leszokjon azokról a pusztító drogokról (pl. lean), amikre karrierje során totálisan ráfüggött, közben végig azon volt, hogy mikor kikerül ugyanott folytassa, ahol anno abbahagyta, zenéljen tovább. Azóta megházasodott, írt egy könyvet, a legtöbben pedig csak ámulnak, hogyan lett belőle kiegyensúlyozott, keményen dolgozó férj, hisz nem volt ez mindig így.

[vembed youtube=”QNsCxa4BZB8″ ]Az atlantai rapper már a 37. évét tapossa és talán nincs költői magaslatokban a szövege, de a flowja rendkívül egyedi és nagy szerepet játszott abban, hogy a trap hangzás utat törjön magának. Apropó szövege: ő azon ritka emberek közé tartozik, aki ha nem is élte meg az összes dolgot, amit rappel, de közelebb áll hozzá, mint a szakmabeliek 90%-a. Bűnlajstroma igen hosszú, már 2001-ben elkapták kokainnal, amiért kapott 90 napot a hűvösön. Ez még kismiska ahhoz képest, hogy anno megölt egy embert. Az akkor még Young Jeezy néven futó rapperrel nagyon jó kapcsolatot ápolt 2005-ben, volt is közös számuk, ám jogdíjas balhék miatt összekaptak, majd Jeezy kijelentette az egyik számában, hogy 10 ezer dollárt fizet annak, aki megfosztja Gucci-t az egyik ikonikus – és nyilván méregdrága – nyakláncától. Egyszer aztán 4 ember rajtaütött Gucci-n és a haverjain, ám azok golyózáporral visszafogták őket, megölvén az egyiküket. Guwop később feladta magát és azt állította, hogy önvédelemből ölt, kifizette az óvadékot (állítólag pont azon a napon, amikor megjelent a debütáló albuma), majd a bíró bizonyíték hiányában ejtette az ügyet.

[vembed youtube=”1_-J-3j5IbI” ]Ezen kívül nem egyszer került félévekre rács mögé, például amikor a Hummerjével az út rossz oldalán ment és le kellett paprikasprayzni, mert nem volt túl együttműködő. Ez az eset 2010 novemberében történt, majd néhány hónapra rá beutalták egy pszichiátriára, ahol a mentális zavarait vizsgálták: kikerülése utáni napokban csináltatta a híres jégkrém tetkót az arcára. Történtek még vele érdekességek: kilökött egy nőt a mozgó autójából, mert nem akart vele dugni a felajánlott 150 dollárért, megtámadta az egyik rajongóját, mert az képet akart vele csinálni. Az egyik legjobb sztori róla az, mikor állítólag a bíró az egyik eseténél megkérdezte, hogy bűnös-e, mire ő így válaszolt: még az is meglehet, te ribanc. A bíróság előtt a legkomolyabb vétsége azonban az volt, amikor kétrendbeli fegyvertartásért elkapták, akkor úgy tűnt akár 20 évet is kaphat. Bűnösnek találták, de „csak” 3 évet kapott, amiből végül 2 évet ült le és 2016 májusában szabadlábra helyezték. Gucci élete a börtön előtt egy vele dolgozó producer szerint úgy nézett ki, hogy vagy balhéba keveredett, vagy stúdiózott, nem volt átmenet.

De hogy ne csak a sitten történt vendégeskedéseiről essen szó, már a szabadulása előtt elképesztő munkamorált mutatott. Az első albumát 2005-ben adta ki, a komolyabb gondjai 2011 környékén kezdődtek, ám ez alatt a 7 év alatt összesen 8 albumot adott ki, ami igencsak elképesztő. Ezenkívül volt még RENGETEG közreműködése és mixtape-je, tehát egy percre sem unatkozott, amikor épp nem a bíróságon küzdött a szabadságáért. Most is folytatja ezt a hozzáállást, hiszen 2 éve van kint, 4 album van már a háta mögött és már megint bejelentett egyet. Egyszerűen nem tud leállni.

[vembed youtube=”i9kJJ9yhXNc” ]Minden sikeres férfi mögött, ott áll egy nő” – ez a klisé pedig Guccinál is igaz. A rapper a 911 Emergency című klipjének forgatásán találkozott Keyshia Ka’oirral és egyből megbabonázta a nő. Keyshia részéről akkor lett igazán komoly a kapcsolat, amikor Gucci elvitte magával a 2010-es turnéjára és a nő megfürdette a rappert. Gucci kifejezte, hogy mennyire jól esik neki ez a törődést és mennyit is jelent számára, amire Keyshia azt mondta: egy igazi jamaikai asszony vagyok, gondoskodom a férfimről, ez a dolgom. Ka’oir különböző zenészek – leginkább rapperek – klipjeiben szerepelt és modellkedett. Munkamorálban ugyanolyan szinten vannak: Keyshia még 2010 elindította a saját kozmetikai cégét, amely jó pár terméket kínál a vásárlóinak, valamint fitness megszállott is, saját fitness vállalkozása is van. Ez könnyen összekapcsolható Gucci látványos fogyásával és életmódbeli változásával. A vállalkozásai sikeresek, így nem csoda, hogy üzletasszonyként könnyen tudta a rapper ügyeit kezelni, amíg ő börtönben volt.

Forrás:

Gucci szabadulása egyfajta új kezdet lehet a számára: a hírneve az egekben, megvan a nő, akit szeret, ráadásul több pénze van, mint mielőtt sittre került. A tökéletes példa arra, hogy mindenki meg tud változni.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés