Kövess minket

Hiphop

Igazságügyi szakértők vizsgálják, hogy köze van-e a 2Pac gyilkossághoz a Keefe D lakásán talált pisztolygolyók

Megosztva

A 2Pac meggyilkolásának ügyében folyó nyomozás ebben a hónapban váratlanul újra beindult, és most a Duane „Keefe D” Davis otthonában talált töltényeket igazságügyi szakértők fogják megvizsgálni, hogy megállapítsák, összefüggésbe hozhatók-e a rap-ikon halálával.

A Daily Mirror szerint a Las Vegas-i rendőrség több .40-es kaliberű lövedéket talált, amikor a múlt héten házkutatást tartottak a nevadai Hendersonban, Keefe D feleségének, Paula Clemonsnak a házában. A South Side Compton Crips egykori tagja, Keefe D ‘Pac állítólagos gyilkosának, Orlando Andersonnak a nagybátyja, és többször beismerte interjúkban, hogy szerepet játszott a rapper 1996-os meggyilkolásában, sőt még könyvet is írt a történésekről.

Egy vegasi rendőrségi forrás szerint a golyókat vizsgálatnak vetik alá, „hogy megállapítsák, van-e bármilyen kapcsolatuk a 2Pac testében vagy a gyilkosság helyszínén talált golyókkal„. A nyomozók több mint 25 éve őrzik a ‘Pac halálának helyszínén és holttestén talált törvényszéki bizonyítékokat, köztük a golyókat és a ruhákat, biztonságos tárolóban. Emellett teljes körű laboratóriumi elemzéssel rendelkeznek a bűncselekmény helyszínén talált hüvelyekről, töltényekről és lőporról.

A fegyverből vagy a golyóból származó mikroszálak vagy maradványok bizonyítani tudják a kapcsolatot” – tette hozzá a forrás. „Egyelőre nincs információ a lövedékek történetéről, arról, hogy milyen régiek vagy milyen jelentőségük van. És időbe telik, amíg felmérjük, hogy a golyók milyen szerepet játszanak ebben az ügyben„.

A forrás szerint a házkutatási parancsot azért hajtották végre, mert a nyomozók úgy érzik, elegendő információt tudnak összegyűjteni, amely letartóztatáshoz vagy vádemeléshez vezethet a régóta megoldatlan ügyben.

A Las Vegas-i rendőrség a házkutatás során számos más tárgyat is lefoglalt Keefe D otthonában, köztük számítógépeket, merevlemezeket és olyan személyek 1990-es évekbeli fotóit, akik kapcsolatban állhattak a lövöldözésben közvetlenül vagy közvetve érintett személyekkel.

A bizonyítékokat a Las Vegas-i esküdtszék elé terjesztik, hogy eldöntsék, vádat emelnek-e ellene. A következő hetekben további házkutatási parancsok végrehajtására is sor kerülhet.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés