Kövess minket

Hiphop

Kiderült, kinél razziázott a Las Vegas-i rendőrség a 2Pac gyilkossággal kapcsolatban

Megosztva

Mint a mai nap folyamán megírtuk, a Las Vegas-i rendőrség a héten házkutatást tartott egy személynél, Tupac Shakur gyilkossági ügyével kapcsolatban. A házkutatásról nem sok információ állt rendelkezésre, Tupac családja is csak a médiából értesült róla, de annyi kiderült, hogy a rendőrök nem a rapper gyilkosa, hanem annak tettestársa után nyomoznak és számítógépeket, laptopokat, valamint Tupac haláláról szóló újságokat kerestek a helyszínen. Letartóztatásra nem került sor.

A TMZ a délutáni órák során azóta megtudta, hogy a rendőrök egy bizonyos Paula Clemons nevű nő házához szálltak ki. A név vélhetően a többség számára nem mond semmit, de a férje neve, Keefe D már lehet annál többet. Az ő történetét 2018-ban egy „Ott ültem Tupac gyilkosával egy kocsiban” című cikkben dolgoztuk fel. Keefe D, igazi nevén Duane Keith Davis 2018 elején egy dokumentumfilmben beszélt először arról, hogy ott volt Tupac lelövésénél, igaz nem ő húzta meg a ravaszt.

Egy comptoni gengszter voltam, egy drogdíler. Már 20 éve üldöznek engem az emberek, és most is csak azért nyilatkozok, mert rákos vagyok, és már nincs vesztenivalóm. Csak az igazság kiderülése érdekel” – mesélte akkor. Később aztán sokkal szabadabban emlékezett vissza a végzetes estére és könyvet írt a történtekről, sőt megnevezte a gyilkost is, Orlando Andersont, akihez rokoni szálak kötik, az unokaöccse volt.

Keefe D visszaemlékezése alapján négyen indultak meg 2Pac levadászására, miután az MGM Grand Hotelben megtörtént híres verekedésen túl voltak. Azt tudták, hogy a rappernek jelenése van a 662 Club-ban aznap este, így tudták merre induljanak el. Négyen ültek az autóban, Terrence ‘T-Brown’ Brown a kormány mögött, Keefe D az anyósülésen, Anderson és DeAndre ‘Dre’ Smith pedig hátul. Először betáraztak piából, majd vártak. Egy kis idő elteltével női sikolyokra lettek figyelmesek, akik a rapper nevét üvöltözték. „Az összes csaj a nevét sikoltozta, ő pedig az ablakon keresztül köszöntötte őket, mintha egy parádéra érkezett volna meg. Ha nem nézett volna ki az ablakon, észre se vesszük. Gyorsan megfordultunk és beálltunk melléjük” – mondta anno Keefe. Állítása szerint először Dre-hez került a pisztoly, de ő azonnal visszakozott, ekkor szólalt meg Orlando, hogy majd ő. „Előre dőlt, lehúzta az ablakot és lőtt„.

Orlando 1998-ban halt meg egy másik lövöldözés során, így nyilván őt már nem lehet elővenni az üggyel kapcsolatban, de meglepő módon Keefe D sem került bajba a nyilatkozataival, pedig bűnrészességgel megvádolhatták volna, hisz beismerte, hogy részt vett egy ember megölésében. Ezen a Tupac fanok is nagyon felháborodtak, de a fentebb említett 2018-as doku vezető producere, Kyle Long is frusztrációját fejezte ki, hogy a rendőrség az egyértelmű vallomás ellenére sem vette őrizetbe Keefe-t, mint tettestársat. „A kamerába mondta, hogy segédkezett egy gyilkosságban, és a Las Vegas-i rendőrség nem tesz semmit, szerintem ez felháborító” – mondta a anno a Dailymailnek. A Las Vegas-i rendőrség végül anno egy közleményben reagált, miszerint Keefe nyilatkozata után ismét megnyitották az ügyet, és elkezdtek nyomozni, hónapokig vizsgálták a bizonyítékokat, de egyelőre nem jutottak sehová, nem történt letartóztatás, az ügyet pedig továbbra is lezáratlannak tekintik.

Akkor úgy tűnhetett, hogy a rendőrök a második alkalommal is hagyják elmenekülni a tetteseket, most viszont 5 év elteltével lehetséges, hogy nem a levegőbe beszélték, szimplán nem volt elég kézzelfogható bizonyítékuk Keefe őrizetbe vételére (melyre amúgy még mindig nincs, hisz a férfi továbbra is szabadlábon van). A nyomozás tehát folytatódik, meglátjuk, hogy közel 30 év után kattan-e valakin a bilincs a világ egyik legtehetségesebb rapperének megyilkolásában való részvételéért.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés