Kövess minket

Stílus

Így tette menővé a pink színt Cam’ron a hiphopon belül

Cam’ron mindig is divatdiktátor volt, de a rózsaszín volt a legbátrabb és legjobban sikerült húzása.

Megosztva

Forrás:

Cam’ron – aki Cameron Gilesként van anyakönyvezve – több dologban is sikeres, hiszen a rapben megkerülhetetlen a neve, színészként is kipróbálta magát (a Paid in Fullban tűnik fel) és a divat terén is maradandót alkotott. Az olyan aranyköpéseit, mint például, hogy „még akkor sem beszélne a rendőrökkel, ha egy sorozatgyilkos élne mellette” már meg sem említjük. Olyan természetes karizmával és stílusérzékkel van megáldva, amivel kevesen, így olyan dolgokat is meg tud lépni – pl. a divat területén -, amelyekért másokat porig égetnénk.

Ilyen hajmeresztő dolognak tűnhetett, amikor még 2002-ben az akkor már közismert, népszerű slágereket a háta mögött tudható rapper, kiszállt a kocsijából egy divathéten – de amit a paparazzik akkor kaptak, az örökre fennmaradó stílusmomentum volt. Cam’ron tetőtől talpig pinkben volt. Kinyílt az ajtó és ott volt Cam’ron pink nerckabátban, pink kihajtható telefonnal a kezében, várt néhány másodpercet, hogy a fotósok biztosan egy rakat képet lőjenek róla, majd bement a showra. Ez elég vad húzásnak számított, főleg, hogy már az old schoolban, tehát a ’90-es évek közepén is aktív volt – egy bandában mozgott a legendás Big L-lel. A rapper tehát egyaránt számít hiteles, sokat látott öregnek, de ugyanakkor van akkora magabiztossága és elismertsége a szakmán belül, hogy egy egyértelműen férfias, maszkulin szakmában, ahol még a nők sem gyakran hordanak rózsaszínt, ő teljesen természetes módon jelenjen meg a színben.

Állítólag 5 ezer dollárt fizetett a teljes outfitért, de minden cent a legjobb helyre ment. Az újságok elképesztően felkapták és nem a trash, pletykalapok, hanem pl. a The New York Post. Egy csapásra emblematikus lett a bundára emlékeztető kabátja, valamint világos lett: innentől nem gáz a rózsaszín a hiphopban. Fordulópontot jelentett a szín számára ez a pillanat. És egyáltalán nem arról van szó, hogy a rapper ne lenne férfias. Arról az előadóról beszélünk, aki mellé egyszer odaállt két rossz arcú fiatalember a pirosnál és szóltak neki, hogy akkor vagy kiszáll a Lamborghiniből vagy lelövik. Jött a válasz: „húzzatok a faszba.” Jöttek a lövések is, kapott mindkét karjába, de Cam’ront nem olyan fából faragták, ő Harlemből jött, így fogta magát és elvitte saját magát a kórházba, a golyólövésektől vérezve. Na, ilyen az igazi fasza gyerek, ezt még Zoli is tudja. 

Persze itt is jöttek az emberek, akik megmondták, hogy ezt bizony ők kezdték: a Def Jam egyik alapítója, a legendás Russell Simmons, de még a Mobb Deepes Prodigy is szólt, hogy amúgy ő már évek óta viselte a rózsaszínt, mielőtt Cam’ron rászokott volna. Viszont Cam’ron Hey Ma című száma minden eddigieknél magasabbra emelte a rózsaszín viselését a hiphop berkein belül. Ebben a klipben jelent meg először a rapper a színben, majd hordta még évekig valamilyen kiegészítőként, de még ma is látni rajta olykor-olykor. Abba már bele sem fogunk, hogy a lilát, hogyan hozta divatba, de kitalálhatjátok, hogy hasonló lépésekkel.

Egy interjúban elmondta, hogy igazából nem nagyon tervezte meg ennek az egésznek az ilyen szintű felemelését, de amikor látta, hogy az embereknek tetszik, amikor pinkben nyomul, gondolta, hogy miért ne. Bejött nekik, Cam’ronnak is, ideje volt üzletet csinálni belőle. A saját divatmárkáján keresztül ez játszi könnyedséggel ment és el is nevezte a saját rózsaszínét Killa Pinknek – utalva a másik becenevére, a Killa Camre. Legutoljára a Reebookkal csinált egy közös cipőt és igen, jól gondoljátok, rózsaszínben tündököl a csuka. Ugyanakkor, elmondása szerint óvatosan kell bánni a rózsaszínnel, nem szabad túlzásba vinni, mert olyan színről van szó, amelytől könnyen besokallhat az ember. 1-2 hetente elég belőle 1-2 alkalom és akkor is óvatosan kell megválasztani. Ki tudná ezt jobban, mint a legnagyobb pinkcsászár a hiphopban?

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés