Kövess minket

Hiphop

Ilyen volt, amikor 2Pac Thug Life módba kapcsolt

Azon kevesek egyike volt, aki nem a médiának tette az arcát.

Megosztva

Forrás:

2Pac fájóan fiatalon, 25 évesen hagyott itt minket, de kevesen voltak annyira produktívak 25 év alatt, mint ő. Volt, hogy beült a süketszobába és órákon át csak felvételeket készített, így nem csoda, hogy annyi új zenéje jelent meg még a halála után is – plusz számos filmben szerepelt, verseket is írt. A haláláig élte a thug life-ot, ami nem egyszer visszaütött, de azokat a pillanatokat is bossként kezelte. A rappernek volt egy költői oldala, de sokszor átvette az irányítást a gengszter énje. Összeszedtünk néhányat azon esetekből, amik megmutatják: 2Pac volt az egyik legrealebb arc, akit a világ valaha látott.

5-ször meglőtték, másnap kijelentkezett a kórházból

Pacot 1994-ben meglőtték és kirabolták a New York-i Quad City Studiosban, ami az east coast/west coast beefre is rányomta a bélyegét. A rappert 5-ször lőtték meg és azonnal a sürgősségire vitték, majd megműtötték. Természetesen bent kellett volna maradnia megfigyelésen, de neki nem mondja meg holmi nyugati orvostudomány, hogy hogyan élje az életét, úgyhogy mindössze 3 órával a műtétje után már ki is jelentkezett a kórházból egy tolószékben, hogy részt vegyen a bírósági tárgyalásán. Nem hazudott a Hit ’Em Upban: „5 lövés sem ölt meg, eltaláltak és mosolyogtam”.

Forrás:

Hit ’Em Up

Ha már említésre került az imént, jöjjön az egyik legkeményebb diss track, amit valaha papírra vetettek. Pac a Hit ’Em Up című számával egy teljesen új szintre emelte a keleti part vs. nyugati part beefet, amikor Biggie-re azt mondta – többek között -, hogy megérdemli a halált, meg hogy megkúrta a feleségét, Faith Evanst. A track a kezdéstől az utolsó másodpercig a legvadabb Tupacot tartalmazza, aki szétgyilkolja a Bad Boyt mint staffot, record labelt és mint krút. Simán belefér, hogy odaszúrjon hátulról, páros lábbal csússzon bele a Mobb Deepbe is: Prodigy veleszületett betegségét hozza fel, ami nagy visszhangot kiváltott, mondván, hogy van egy határ. Pacnak nem volt.

[vembed youtube=”41qC3w3UUkU” ]

Meglőtt két rendőrt

1993-ban fellépése volt Atlantában, amikor az őt szállító kocsi majdnem elütött két rendőrt, akik ezután szóváltásba keveredtek a rapperrel és a brigádjával, majd az egyik rendőr elsütötte a fegyverét. Pac erre visszalőtt mindkettőjükre és talált is: egyiküket seggbe, másikukat hasba. A tanúvallomások megerősítették, hogy önvédelemből lőtt, így nem lett belőle nagyobb parája. A sztorinak van egy másik verziója is: eszerint Pac látta, amint a két rendőr épp egy fekete férfit zaklat az utcán, megállt segíteni neki és ezután jött a lövöldözés. Akárhogy is, a rapper nem volt rest visszalőni.

Forrás:

Megverette a filmje rendezőjét

Pac szerepelt volna a Menace II Society című kultuszfilmben, ám nem volt megelégedve a neki szánt szereppel, többre vágyott. Ezt többször szóvá tette a rendező testvérpárnak, Albert és Allen Hughesnak, akiknek egy idő után tele lett a tökük vele és inkább másnak adták a szerepet. Később ismét találkozott Allennel egy klipforgatáson, ahol már fizikálisra fordult a dolog: Pac néhány haverja megverte a rendezőt, amiért a rapper 15 nap börtönt kapott. A zenész egyébként Sharifot játszotta volna, a srácot, aki az egyetemet választja a gettó helyett.

Forrás:

Néha köpött a világra

Egy másik rapper/színész, Lord Jamar elárulta a VladTV-nek, hogy látta egyszer, ahogy Pac leköp egy rendőrt, mire az még meg sem bilincselte. Ha ez nem lenne elég, Pac úgy krúzolgatott Los Angeles utcáin, hogy a kocsijában fegyver volt, rendszámot viszont nem rakott fel, csak egy 2Pac matricát. Egy másik híres köpködős incidense az volt, amikor a bíróságról kijövet, meglátta a paparazzikat és azonnal elkezdett csúlázni rájuk. „Ez az új stílusom” – ordibálta feléjük. Ezután bevágódott a verdájába – sűrű köpködés közepette -, elindultak, kihajolt az ablakon és még odaszólt: „Legyen szép nyaratok, ti ribancok!”

[vembed youtube=”NC92n29dtNM” ]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés