Kövess minket

Aztaa

Ingyen heroint és kokaint osztogattak aktivisták Vancouverben

Megosztva

Forrás: Twitter/@guyfelicella

Elég radikális módját választottak kanadai aktivisták Vancouverben a Brit Kolumbia tartományt sújtó túladagolási hullámra való figyelemfelhívásnak. Az aktivisták ugyanis kis tasakokban osztogattak heroint, kokaint, és kristályt az utca emberének. A beszédes nevű Drug User Liberation Front nevű szervezet az akcióval arra akarta felhívni a figyelmet, hogy egy szabályozott drogpiaccal sokkal kevesebben halnának meg, mivel pontosan tudnák, hogy mit tartalmaz a drog, amit vesznek.

Az akciót Brit Kolumbia opioid válságának ötödik évfordulóján rendezték meg, az elosztogatott drogokat a dark webről rendelték meg a szervezet tagjai, majd teszteknek vetették alá, hogy megbizonyosodjanak róla, hogy nem tartalmaz káros, potenciálisan halálos anyagokat, mint például fentanilt, amivel egyre gyakrabban ütik fel a szóban forgó keménydrogokat, rengeteg véletlen túladagolást okozva ezzel. Az átadott csomagokon pontosan feltüntették a hatóanyagokat, százalékokkal ellátva.

2020 volt a kanadai tartomány eddigi leghalálosabb éve, 1716 drogtúladagolás történt, 2021 első hónapjaiban pedig már 329 ember vesztette életét.

(Complex)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés