Kövess minket

Aztaa

J. Cole az afrikai kosárligában kezdheti el profi játékos karrierjét

Megosztva

Cole már az NBA-vel is szemezget, de egyelőre beéri egy könnyebb ligával.

Miután a pénteken ledobott új trackjével, az „i n t e r l u d e„-dal tovább növelte a most pénteken érkező albumának hype-ját, J. Cole ismét hallatott magáról: ez esetben nem a mikrofon mögül, hanem a kosárlabda parketten. Az észak-karolinai rapper régóta ismeretes a kosárlabda iránti imádatáról, hisz már a kezdeti mixtape-jei is tele voltak kosaras utalásokkal, illetve legújabb albuma, a The Off-Season is egy kosaras kifejezés. Ha ez nem lenne elég, állandó szereplője a NBA gála hétvégék celeb meccseinek, valamint Master P már tavaly elkotyogta: J. Cole az NBA-be akar kerülni. Az más kérdés, hogy erre mennyi reális esélye van a most 36 éves rappernek, de ha azt nézzük, hogy LeBron James is 36 éves és MVP közeli szezont hoz az idei szezonban, bármi megtörténhet.

Cole ugyanakkor úgy tűnik, hogy egyelőre beéri egy alacsonyabban jegyzett ligával. Az Afrikai Kosárlabda Liga terveit 2019. februárjában jelentették be és hivatalosan idén márciusban indult útnak. Május 16-án, két nappal Cole új album dropja után pedig megtörténik az első feldobás a 12 csapatos ligában, ahol a csapatok kötelesek 8 helyi és lehetőségük van 4 külföldi játékost nevezni a keretbe. Angola, Egyiptom, Marokkó, Nigéria, Szenegál, Tunézia, Algéria, Kamerun, Madagaszkár, Mali, Mozambik és Ruanda nemzeti bajnokságának legjobbja került be a 12 csapat közé, Cole pedig a ruandai egyesület mezét húzhatja majd magára. Erről egy videó is napvilágot látott, amin a raszta Cole-t az alakulat menedzsmentje veszi körbe.

A debütálást sem a rapper, sem annak menedzsmentje nem erősítette meg, de könnyen lehet, hogy annyi év után, már nemcsak a lelátón fogjuk viszontlátni Mr. KözreműködésNélküliPlatinát. 

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés