Kövess minket

Hiphop

J. Cole-t és Polo G-t megelőzve Moneybagg Yo lemeze a 2021-es év legeladottabb hiphop anyaga

Megosztva

Túl a 2021-es év felén, friss információk futottak be arról, hogy melyek voltak a szezon legeladottabb lemezei a hiphop kategóriáján/műfaján belül.

A lista mondhatni egészen meglepő adatokkal kecsegtet: a rangsort – csodával határos, mégsem teljesen érthetetlen módon – Moneybagg Yo vezeti, akinek negyedik, A Gangsta’s Pain névre keresztelt, egyebek mellett a Roc Nation égisze alatt megjelent tavaszi albuma 777 ezer példányban fogyott. Mindez csupán azért furcsa, mert megannyi más, lemezzel is előrukkoló mc volt, akiről sokat, vagy jóval többet hallottunk idén, a szóban forgó koronggal pedig aligha találkoztunk, maximum említés szintjén. Igaz, a rajta szereplő lean-eszményítő Wockesha című dal a TikTok egyik legnagyobb slágere volt április óta.

Fotó: Hypebeast.com

Mint a Hypebeast írja, A Gangsta’s Pain volt Moneybagg Yo első cucca, mely a Billboard lista első helyén debütált 147.4 millió on-demand streammel a dalokon.

A második helyezett J. Cole a 723 ezret hozó The Off-Seasonnel – utóbbi eredmény kevésbé nagy hír, tekintve, hogy még a csapból is a lírikus rapper és rég várt projektje folyt. A dobogó harmadik fokán 712 ezer összesített eladással a jelenleg rácsok mögött ülő, balhés Pooh Shiesty áll, mondhatni ez az adat is váratlan. A negyedik Polo G 708 ezerrel, őt követi Rod Wave (686 ezer), majd jön az évet letaroló és uraló Doja Cat (651 ezer). A hetedik Lil Baby és Lil Durk közöse 557 ezer eladással, 533 ezerrel utánuk áll a novemberben Budapestre érkező Lil Tjay. A rangsor utolsó két szereplője Young Thug, pontosabban csapata, a YSL a 477 ezer eladást számláló Slime Language válogatással és DJ Khaled, aki a Khaled Khaled albummal épp egy hajszálnyira maradt le utóbb említett kollégáitól, ugyanis a self-titled lemez 475 ezret produkált.

(HB)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés