Kövess minket

Aztaa

Jacob Blake lelövése miatt egy teljes playoff kört bojkottáltak az NBA-ben

Az ártatlanul meglőtt fekete férfi esetéből kifolyólag a Los Angeles Lakers és Clippers az egész idényt felfüggesztené

Megosztva

Forrás:

Jacob Blake épp két nő közti konfliktust igyekezett megfékezni, amikor a 29 éves fekete férfit, az SUV-jébe beszállva hétszer hátba lőtték a rendőrök – a járműben egyébként 3 fia is benne volt. A férfi túlélte a lőtt sebeket, de állítólag csodára lesz szükség, hogy ismét járni tudjon. Az eset miatt ismét durva zavargások kezdődtek USA-szerte és rengeteg profi atléta, sportoló is felszólalt az ügyben. LeBron James a következő szöveggel ellátva osztotta meg a felkavaró videót, amin a lövöldözés látható: És még csodálkoztok, hogy miért mondjuk, amit mondunk a rendőrségről! Valaki elmondaná, hogy ez mi a fasz?! Pontosan, egy újabb fekete férfi célpontosítása! Ez az egész nagyon rossz és nagyon szomorú! Nagyon sajnálom őt, a családját és a népemet! Igazságot akarunk!

[twitter]https://twitter.com/KingJames/status/1297979490933645312[/twitter]
A legdrasztikusabb lépést az NBA, a WNBA, az MLB és az MLS tette, akik egy egész fordulót elhalasztottak a történtek kapcsán. A Lakers a másik Los Angeles-i csapattal, a szintén különösen bajnokesélyes Clippersszel együtt felvetették, hogy elállnának a szezon befejezésétől, nem játszanák le az idei playoffot.

Forrás:

Ez a felvetés egyelőre gyerekcipőben jár, de ha abból indulunk ki, hogy az újrainduló liga tüzében égve mindenki csak nevetett Kyrie Irving ötletén, miszerint “az egész idényt bojkottálni kéne, mivel látszólagos megoldásokkal nem lehet változást eszközölni”, simán megtörténhet, hogy idén nem ül fel senki az NBA trónjára.


Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés