Kövess minket

Események

Kalifornia a 14. kerületben: Xzibit és brigádja bevették a Cinema Hallt

A West Coast Takeover turné utolsó állomása Budapestre esett, nem csalódtunk.

Megosztva

Forrás:

Amikor bejelentették, hogy X-to-the-Z Budapestre látogat nem sokat kellett mérlegelnem, hogy megjelenjek-e vagy sem – aki ilyen prominens személye a nyugati parti rapszcénának, az rajta van a must see listámon. Nemcsak szóló albumaival lopta be magát a szívembe – pl. Restless -, de a Dr. Dre féle, 2001-en is többször megmutatta, hogy miért az egyik legmarkánsabb személy a hip-hopban. Az érdeshangú rímkreátor a mai napig képes élvezhető számokat és lemezeket piacra dobni, ami jelzésértékű: több, mint 20 évnyi konzisztens minőségi munka nem lehet véletlen. A turnéjára Ras Kass-szal, Problemmel, Demrickkel és James Savage-dzsel érkezett az est főkolomposa, ám Ras Kass végül nem tudott megjelenni az eseményen, a háttérben pedig DJ Hoppa pörgette alájuk a bakelitet.

[vembed youtube=”85sC2xLIViU” ]November 21. amolyan hip-hop ünnepnek is betudható volt, hiszen az erős magyar támogatás mellett egy sor kiváló és rutinos west coast rapper vette át a színpadot, hogy elhozzon egy csipetnyi kaliforniai napsütést az őszi pesti éjszakába. Magyar anyanyelvű szövegelők közül Saiid és a Killakikitt adták meg az alaphangulatot az estéhez: váltogatták egymást a kettőfelek és gádzsik, illetve egy-egy akapellát, új versszakot is bevillantottak a srácok. A Westcoast Takeover európai turnéjának végső állomása épp a Cinema Hallra esett, a sort pedig kb. 9 órakkor kezdte meg a comptoni Problem. A 34 éves rappernek DJ Quikkel is van közös lemeze és az underground poros rubinja: akár egy teljes estét elbírt volna a hátán, ugyanis kiváló showmannek, rappernek bizonyult, akinek a beatjei mindenkibe belerakta a rosecransi vért. Egyetlen indokolatlan dolgot fedeztem fel, mégpedig, hogy megszólaltatta a Nirvana Smells Like Teen Spirit halhatatlan grunge rockját, de ennyi baj legyen.

[vembed youtube=”9QCXhD7uDG8″ ]A sold-out estét Demrick folytatta, hogy tovább emelje az est renoméját, majd James Savage, lassan induló, a végére kiteljesedő, személyes vonulatát is beleszövő showját kapják az emberek: mint kiderült, James Savage még a sittet is megjárta, így külön érdemnek tartja, hogy annyi szar után Xzibittel koncertezhessen Európa szerte. Igazi west coast tündermese. Az est fénypontja, akire mindenki a legkíváncsibb volt kb. negyed 11-kor lépett a színpadra és szűk, de tartalmas 45 percig égett tőle a mikrofon. Az Xzibitet megelőző 1 órás west coast adagolás hatására már így is túltengett mindenkiben a g-funk, de az ünnepélyes színpadra lépésnél mégis mindenki új erőre kapott, hogy megadják a kellő energiát a nyugati part egyik legismertebb alakjának. Ő pedig nem okozott csalódást. Jöttek a klasszikusok: X, Front 2 Back, Get Your Walk On, az első lemezén szereplő Paparazzi, hatalmas erővel robbant a What’s the Difference és a Bitch Please, X belengette Nate Dogg tribute-ként a The Next Episode-ot is és persze megint nyomatékosította az emberekben, hogy nála többet senki nem tud inni az Alkoholik című számával. Közben rendre hozta vissza egy-egy számra az esemény korábbi fellépőit: Problemet az Elevatorre vagy James Savage-ot a Runningra. A végén már mindenki a színpadon volt, együtt ünnepelték a turné lezárását és X még a kamerást is megtapsoltatta – aki felé poénból ellőtte, hogy korábban pornófilmeket filmezett. Az este egyik legjobb pillanata volt, amikor X levette a Louis Vuitton Air Force 1-ját, aláírta, majd bedobta a tömegbe.

[vembed youtube=”qJxk1leG1wY” ]A jegyek nagyon gyorsan elfogytak az év egyik legkiemelkedőbb hip-hop eseményére, a helyszín befogadóképessége sajnos szűkös volt – és a hangosítás sem volt a legtökéletesebb -, de úgy érzem, bárki aki bejutott az minőségi szórakoztatást, kiváló showt és ha szerencsés volt, egy Xzibit által aláírt AF1-et kapott.

[instagram]B5JXFW5gVt-[/instagram]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés