Kövess minket

Stílus

Kanye közel 85 millió dollárt szakított az adidas YEEZY sneakerek utolsó dropjából

Megosztva

Ye és az adidas szakítása után a német vállalat májusban kiárusította az addig raktárokban porosodó YEEZY sneakereket, melyek eladásából Kanye is jól megszedte magát.

A Financial Times arról számolt be, hogy a négymillió YEEZY megrendelés 565 millió dollár bevételt hozott az adidasnak, és tekintve, hogy Ye részesedése ebből 15%, a megosztó művész számára ez valamivel kevesebb, mint 85 millió dolláros utalást jelentett a bankszámlájára. Az adidas állítólag ettől még tartja magát ahhoz a korábbi vállalásához, hogy a bevétel egy részét az antiszemitizmus és a rasszizmus ellen küzdő szervezeteknek adományozza. Az eredeti terv szerint öt jótékonysági szervezetet támogattak volna az Egyesült Államokban és Kínában, összesen több mint 9 millió dollár értékben, de elvileg ezt az összeget sokkal feljebb húzzák majd.

Az adidasnak jól jött a készletkisöprés, hisz saját bevallásuk szerint is fájdalmas pénzügyileg a YEEZY-vel való szakítás. A pletykák máris beindultak, hogy amúgy nem ez volt a legeslegutolsó YEEZY drop az aditól és augusztusban újabb várható, de ez egyelőre nincs megerősítve.

(Hypebeast)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés