Kövess minket

Stílus

Kanye szerint az adidas „megerőszakolja” őt és kamu YEEZY-ket árusítanak

Megosztva

Az Adidas hétfőn bejelentette, hogy megkezdte a YEEZY cipők harmadik körös kisöprését, amelyek a Ye-vel való munkakapcsolat megszakítása után maradt meg. Kanye teljesen kiakadt a hír hallatán, és azt állítja, hogy az Adidas általa nem engedélyezett színvariációkat is árul, amiket ő „kamu YEEZY”-knek nevez.

Az Adidas 2022 októberében szakított Ye-vel antiszemita és más sértő megjegyzései miatt. Egy ideig gondolkodtak rajta, hogy mihez kezdjenek a szakítás után a megmaradt YEEZY cipőkkel, végül arra jutottak, hogy eladják azokat és a bevétel egy részét jótékony célokra költik, köztük az antiszemitizmus és a gyűlölet más formái ellen küzdő csoportoknak utalják. Eddig két drop volt, hétfőn kezdődött a harmadik a digitális platformokon, a kínálatban 2022-től elérhető termékek vannak, köztük az Adidas szerint a „legnépszerűbb dizájnok” is. Az Adidas által Észak-Amerikában közvetlenül értékesített cipőkre a Robert Kraft antiszemitizmus elleni küzdelemért létrehozott alapítványa által készített kék négyzet alakú kitűzők kerültek az antiszemitizmus elutasítása iránti szolidaritás jelképeként.

Kanye Instán reagált az új drop hírére. Elsőként egy posztot osztott meg az egyik friss 350 színvariánsról, amihez azt írta: „Aki szeret engem, nem veszi meg ezeket a kamu YEEZY-ket, én soha nem csináltam ilyen színvariánsban 350-et, és én nem is kapok pénzt belőlük, ráadásul még az adidas perel engem”. Ye hozzátette, hogy az új szürke szín szerinte giccses.

Később egy külön videóban magyarázta tovább a helyzetet: „Hadd magyarázzam el nektek nagyon világosan, mi történik most az Adidasszal. Nem csak, hogy kamu színváltozatokat adnak ki, amiket nem engedélyeztem, hanem 250 millió dollárra perelnek engem, és nem fizetnek nekem ezekért a cipőkért, amiket kiadnak, amiken az én nevem van. Szerződési záradékokat és 50 évnyi üzleti tapasztalatot használnak arra, hogy megerőszakoljanak egy művészt, az egyik kedvenc művészeteket, mindannyiótok szeme láttára, fényes nappal.”

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés