Kövess minket

Bulvár

Kanye West egykor 57 millió dollárt érő luxusháza most félkész állapotában rozsdásodik Malibuban

Megosztva

Kanye Westtel 2022 őszén kirobbant antiszemita botránya után megannyi cég és márka szakított, köztük az adidas és a Balenciaga is. Voltak projektek és vállalkozások, amiket viszont maga Ye szabotált, feltételezések szerint azért, mert milliárdoktól esett el a törölt együttműködések után és nemigen volt más választása: ilyen többek közt az eddig kevés publicitást kapó Yeezy Construction, Inc. is például, avagy West építőipari cége, ami ’22 novemberében fejezte be működését.

A cég ötlete Wyomingban született, itt is alapította azt Kanye, ahol anno köztudottan 14 millió dollárért vásárolta híres-neves birtokát. A ranchet, ahol olyan projektet születtek és koncepcionalizálódtak, mint a DAYTONA, a ye, a Kids See Ghost, vagy a Jesus is King.

Ez a cég felelt volna Ye egyik új otthonának a renoválásáért, ami a The Sun bulvárlap friss fotói alapján elég rossz, félkész állapotban roskadozik most Kaliforniában miután az építőcéget megszünették.

Fotó: The Sun

 

Fotó: The Sun

A Malibuban található, tengerparti luxusházat (amit „félig ház, félig szobor”-ként jellemeztek) West 2021 szeptemberében vásárolta meg kedvezményesen (!) 57.3 millió dollárért (19 milliárd forint), úgy, hogy előtte azt 75 millió dollárért hirdették a piacon. Nem véletlenül, ugyanis a tervezője az a Tadao Ando japán építész, aki Kanye személyes kedvence. Előtte így festett:

Fotó: Dirt.com / Google Maps

Fotó: Dirt.com / Google Maps

Az árat nagyban növeli, hogy Ando munkáiból csupán pár kézzelfogható darab található meg az Egyesült Államokban, ez a malibui otthon azon kevesek egyike…volt. Volt, mivel Kanye belenyúlt kicsit, és több elemét leszedette és modifikálta, emiatt tűnik most félkésznek és majdnem romosnak a ház, ami idén májusi fotók alapján már rozsdásodni is kezd.

Mint az XXL szemfülesen kiemeli, ironikus módon Jay-Z és Beyoncé épp a közemúltban vásárolt egy 200 millió dolláros luxusotthont szintúgy Malibuban, amit szintúgy Tadao Ando tervezett. Míg Kanye háza rozsdásodik, Carterék tovább terjeszkednek – remek szimbóluma a jelen státuszuknak Hollywoodban.

A helyzet valószínűleg egy darabig így is marad, nem úgy tűnik, hogy Ye-nek nagyratörő tervei lennének a magára hagyott házzal, pláne, hogy friss források szerint a Los Angeles-i Melrose Avenue-ra helyezte át a székhelyét. Hírek szerint itt épül az új Yeezy iroda, amiről szintén közölt egy fotót a The Sun:

(XXL, The Sun)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés