Stílus
Készíts különleges nasit karácsonyra!
Kevesebb, mint három hét múlva itt a karácsony, és neked ötleted sincs, hogy mi kerüljön az asztalra? Csábít a mézeskalács, de ennél valami egészségesebbet is? Akkor készíts alacsony kalóriatartalmú kókuszgolyókat, kölesből.
Ezt a receptet ajánljuk vegánoknak és olyanoknak is, akik laktózintoleranciával küzdenek. 
Az egyszerű és mennyei kókuszgolyók elkészítéséhez a következő alapanyagokra lesz szükséged:
- 
150 gramm köles 
- 
60 gramm friss datolya 
- 
40 gramm kókusz ( +30 gramm a szóráshoz) 
- 
1 teáskanál fahéj 
- 
50 ml víz 
- 
Édesítőszer ízlés szerint 
A recept elkészítését a köles tisztításával kezdjük, melyet forrásban lévő vízzel öntünk fel, majd kétszer hideg vízzel. Erre azért van szükség, hogy a keserű íz eltűnjön. Forraljuk fel 400 ml vízben és pároljuk. Közben kockázzuk fel a datolyát és egy mixer segítségével készítsünk belőle kását. Egy tálban keverjük össze a kókuszt, a datolyát, a fahéjt, az édesítőszert, majd pedig adagoljuk hozzá a kihűlt kölest. Ha ez megvan, akkor a könnyű formázhatóság érdekében öntsünk hozzá vizet. Készítsünk kisebb golyókat, amiket forgassunk kókuszba. Az elkészült kókuszgolyókat tároljuk hűtőben.
 
																	
																															 
											 
											 
											 
											