Kövess minket

Gasztro

Készüljünk fel immunerősítő teával az igazi télre!

Az immunerősítő tea minden konyha elmaradhatatlan részét képezi a téli hónapokban. Ilyenkor még a változatos táplálkozás ellenére is kevesebb vitamin és ásványi anyag jut a szervezetbe, mely az immunrendszer legyengülésével jár együtt. A különféle egészségügyi panaszok jelentős része enyhíthető a megfelelő gyógyteák fogyasztásával. A Hillvital.hu az immunerősítő tea fogyasztását napi rendszerességgel javasolja az egészség és az energikusság megőrzése érdekében.

Megosztva


Optimális folyadékháztartás

Az emberi szervezet 75 százalékát víz alkotja. Kétség sem fér tehát hozzá, hogy a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelen milyen sok múlik. Ugyan ennek legjobb forrása a tiszta víz, de természetesen a gyógyteák is remek választásnak bizonyulnak. Az immunerősítő tea olyan értékes hatóanyagokból áll össze, melyek eredményesen hozzájárulnak az immunrendszer felerősítéséhez és az egészség egész télen át történő megőrzéséhez.

Fontos tudni, hogy egyes teafajták szárító hatással lehetnek a szervezetre, de ehhez tetemes mennyiséget kellene elfogyasztani belőlük. A megfelelő arányban kevert teafüvek használatával nem csak ízletes italt varázsolhatunk a bögrébe, de a mindennapi folyadékbevitelt is megtámogathatjuk.

Immunerősítő tea a természet erejével

A természet patikája már nagyon sokszor bebizonyította, hogy kiváló alapanyagokkal áll rendelkezésre. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a legtöbb egészségügyi probléma jól reagál a gyógynövények jelenlétére.

Elhízás, méregtelenítés alkalmával éppen úgy megtalálhatóak az ideális teafajták, mint idegesség, fejfájás, ízületi panaszok, vagy ekcéma esetében. Az olyan teák keverésével, mint a csalán, a borsmentalevél, az orvosi zsálya, a hibiszkuszvirág, vagy a csipkebogyó, értékes hatóanyagokat tartalmazó immunerősítő tea születhet, melyet korosztálytól függetlenül bevethetünk az egészség megőrzése érdekében.

Influenza és megfázás – előzze meg teázással!

A novembertől márciusig terjedő időszakban rendszerint sokan jelentkeznek háziorvosaiknál influenzaszerű tünetekkel és a meghűlés jeleivel. Sok esetben az antibiotikumok nem hoznak megoldást a problémára, hiszen a vírusokat elsősorban a szervezet saját védekező rendszerének kell leküzdenie. Az immunerősítő tea megelőzés gyanánt éppen úgy alkalmazható, mint akkor, ha már ágynak döntött a betegség.

A gyógytea hozzájárul a szükséges folyadékbevitelhez, csökkenti a szervezetben jelen levő gyulladásokat és erősíti az immunrendszert. Mindennek köszönhetően a betegségnek gyorsabban búcsút mondhatunk, vagy az akár teljesen el is kerül majd bennünket.

Gyógyszer helyett gyógynövények

Nem csak a már kialakult egészségügyi gondok esetében érdemes a természet patikájára gondolnunk, hanem gyakorlatilag megelőzés gyanánt is. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a legfontosabb minden esetben a betegségek megelőzése.

Ha már kialakult a baj, akkor sokkal nehezebb megerősíteni a szervezetet, persze nem lehetetlen. A legnépszerűbb gyógyteákat egyetlen teakeverékbe elegyítve olyan hatékony alapanyagot kaphatunk, amely jótékony hatással van az általános állapotra.

Az immunerősítő tea remek választásnak bizonyul napindítóként, de akár este is elkortyolhatunk belőle egy bögrével kedvenc filmünk előtt. Az immunerősítésre és mindennapi fogyasztásra is kiválóan alkalmas gyógyteák ízletes kiegészítői lehetnek a napi folyadékbevitelnek, melyek nem utolsó sorban hatékonyan támogatják egészségünket. 

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.