Kövess minket

Aztaa

Kiegyenlített lett az NBA a szabadügynökpiac egy hete alatt

Egy hét alatt felbomlottak az erőviszonyok és hatalmas vágtára számíthatunk a bajnoki címért

Megosztva

Forrás:

Elég volt egy hét ahhoz, hogy az amerikai kosárlabda liga, az NBA erőviszonyai kibillenjenek a tavalyi medrükből és egy teljesen új, még most is formálódó látványt nyújtson. Szupersztárok hagyták ott a bajnoki gyűrűket adó csapataikat, befuccsolt kollaborációk oszlottak fel és egyik évről a másikra új, bajnokesélyes csapatok születtek. A legnagyobb kérdések már eldőlni látszanak, így egy összefoglalóval jelentkezünk, hogy mik voltak a legfontosabb játékos mozgások – ez persze még simán változhat a szabadügynökpiac kiszámíthatatlanságából kiindulva, de talán most egy picit megnyugszik a fellázadt tenger.

Kezdjük azzal a Kawhi Leonard-dal, aki, miután elcserélték a Toronto Raptorsba tavaly – ezt egészen bátran kijelenthetjük – oda-vissza elverte az egész ligát: beépült egy új közegbe, felhúztak köré egy sokszínű és jól védekező csapatot, ő pedig Toronto városának egy bajnoki címmel köszönte meg az átmeneti állomásozást. Miután több napon keresztül húzta a Lakers fejét egy esetleg odaigazolás reményével, a Los Angeles-i élcsapat rá várva nem igazolt komolyabb játékost, így számottevő erősítéstől estek el – Kawhi pedig bejelentette, hogy a Clippershez igazol. A másik Los Angeles-i csapatot úgy választotta, hogy maga mellé még kikövetelte azt a Paul George-ot, aki tavaly MVP esélyesként zárta utolsó Oklahoma-ban töltött évét. Ezzel a fogadóirodáknál a Los Angeles Clippers lett a leginkább bajnokesélyes – ez a csapat tavaly mindössze megszorongatni volt képes a playoff első körében a 3-peat reményeket dédelgető, majd Kawhi Leonard jóvoltából azokat elásó Golden State Warriors-t.

Ha már Golden State Warriors: elveszítette a legjobb játékosát, Kevin Durantet, ám megszerezte a legtöbbet fejlődő játékos címre esélyes D’Angelo Russellt, bár őt valószínűleg tovább fogják cserélni és egy nagyon pöpec csomagot kapnak majd cserébe. A San Franciscó-i egyesület egyébként köszöni jól van, a Splash Brothersként emlegetett Steph Curry – Klay Thompson páros még mindig él és virul, az alapoktól nem váltak meg, így egy újabb, ezúttal már Durant nélküli bajnoki címre még mindig esélyük van. Kevin Durant viszont fogta a két bajnoki gyűrűjét és miután a GSW tulaja bejelentette, hogy visszavonultatják a mezét, távozott az ország másik oldalára – a Brooklyn Nets brigádját fogja erősíteni. Azonban manapság nem elég, ha egy szupersztár van egy csapatnál, így érthető módon a Brooklyn még egy parketta virtuózt elkapott a szabadügynökpiacon, méghozzá Kyrie Irvinget, így a Nets is képes lesz egy brutális kezdőpárost kiállítani bárki ellen. Annyi szépséghiba van a történetben, hogy Durant súlyos sérülése miatt nem lesz képes a következő idényben pályára lépni, így idén még Irving vállán lesz a súly, hogy cipelje az alakulatot – azt pedig a bostoni idejéből kiindulva még nem teljesen sajátította el.

Forrás:

Keleten maradva említésre méltó, hogy az ígéretes és izgalmas játékot bemutató Philadelphia 76ers csapata elengedte a többször öltözői morált romboló, de kiemelkedő munkamoráljáról ismert Jimmy Butlert, aki a Miami Heatben fogja a vezérszerepet betölteni. A 76-osok a Bostonból megszerzett rutinos magasemberrel, Al Horforddal vigasztalódhatnak, illetve az újraszerződtetett Tobias Harrisszel. Ezzel a lépéssel hosszútávon lekötötték magukat és kemény kontraktusokat kellett benyelniük, de sikerült a keleti oldal egyik legerősebb csapatát összerakniuk.

Forrás:

Lezárult a tavalyi csere határidő előtt kirobbant bomba is, mivel Anthony Davis végre hivatalosan is összekötheti tehetségét LeBron Jamesszel a Lakersben, ahova becsatlakozott DeMarcus Cousins is, így LeBron végre egy hozzá méltó csapattal vághat neki a nyugati konferencia térdre kényszerítésére. A Lakers azonban nem feltétlenül könyvelheti el sikeresnek az eddigi ténykedésüket, hiszen mindenképpen meg akarták szerezni Kawhi Leonardot és mivel túl sokáig vártak rá, fontos játékosoktól estek el, akik mind más csapatot választottak a napfényes Kalifornia helyett. Továbbí hír még, hogy a Charlotte Hornets csapatának valaha volt egyik legfontosabb játékosa, Kemba Walker megköszönte a város szeretetét és a Boston Celticsben fogja folytatni a karrierjét, ahova Kyrie távozásával mindenképp szükség volt egy új vezérre – meglátjuk ott mire lesz képes az irányító.

Forrás:

Ami felett nehéz elmenni, hogy a New York Knicks óriási reményekkel vetette bele magát az idei offseasonbe, hiszen a drafton Zion Williamsont, a liga legújabb újonc-szenzációját akarták elhozni, ám nem kapták meg az első helyet a játékosbörzén. Emellett nagyon ügyesen kitakarították a rosterüket, hogy szupersztárokat hozhassanak, ám senkit nem sikerült megszerezniük, így újabb építési szakaszba kell kezdeniük, ami hatalmas csalódás a Knicks rajongóknak. Másik, ami örömteli hír, hogy felbomlottak a szupercsapatok, nincs végre olyan alakulat, akiknek a szezonkezdés előtt már odaadnak a bajnoki címet, mert egészen kiegyenlített csapatok formálódtak a szabadügynökpiac első hetében. A bajnokságért erősen küzdenie kell mindenkinek, ha be akarják bizonyítani, hogy ők a legjobbak – NBA-rajongóként egy újabb izgalmas szezon elé nézhetünk.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés