Kövess minket

Hiphop

Kutyából nem lesz szalonna – DMX őrült pillanatai

Ilyen volt, amikor komolyan gondolta a „Ya’ll gon’ make me loose my mind” mentalitást

Megosztva

Forrás:

DMX a ’90-es évek végén és a 2000-es évek elején az egyik legünnepeltebb rapper volt: néha energiabombát adott az embereknek a trekkjein keresztül, néha imára hívta őket, néha elgondolkodtatta őket az élet nagy dolgairól. A zenéit még ma is imádják az emberek, az internet népe beépítette a meme kultúrába (volt miből táplálkozni), így a kutya tovább él. Amekkora siker övezte a karrierjét, akkora bűnlajstrom gyülemlett fel a rapper háta mögött: drogos ügyek, ellenállás a letartóztatásnak, illegális fegyverviselés és még egy rakat cifra ügyet is sikerült összehozni – ezekből válogattuk ki párat a legcifrábbak közül.

FBI ügynöknek adta ki magát

2004 júniusában történt, hogy X nem akarta a 9 dolláros díjat befizetni reptéren való parkolásért – annak ellenére, hogy több száz dollár volt nála -, hanem inkább megpróbált kislisszolni a szirénával felturbózott SUV-val a kapun. A verdát összetörte, a biztonsági elindult felé, ám DMX megpróbálta kivágni magát a szituból és azt mondta, hogy FBI ügynök. Egy kifogásnak nem rossz, viszont a kocsija tele volt fegyverrel és kokainnal, így az álcának lőttek, sőt, kb. negyedmillió dollárra meg is büntették. Tegyük a szívünkre a kezünket, melyik a jobb sztori: kifizetni 9 dollárt vagy kifizetni 240 ezer dollárt, összetörni az SUV-d, FBI ügynöknek kiadni magad, miközben drogok és stukkerek vannak a kocsiban? Na, ugye!

[vembed youtube=”55NMRTLIHkE” ]

Obama kommentjei

Amikor Barack Obama elnökjelöltként vett részt az USA irányításáért folytatott politikai küzdelemben, az XXL magazin megkérdezte DMX véleményét is, tekintve, hogy ha nyer Obama, ő lehet az első fekete amerikai elnök – és lett is. A párbeszéd így festett:

XXL Magazin: Ugye tudod, hogy van egy fekete elnökjelölt is, Barack Obama.

DMX: Barack a neve? Mi a fasz az, hogy Barack?! Afrikából való? Mi a fasz, biztos, hogy nem az a neve. Ez tuti, hogy nem igaz, Barack Obama. Húzzatok már a picsába. Ha látom, megmondom neki: hagyd ezt a faszságot, hagyd, nem ez a kibaszott neved, anyád nem Baracknak nevezett el!

Mivel a Baracknak magyarul több jelentése is van, mint egy név, még viccesebb sztori. Ezeken a beszólásokon kár meglepődni, hiszen amikor megkérdezték X-től, hogy szokott-e egyáltalán védekezni szex közben (10 gyereke volt ekkortájt, most 15-nél jár), azt válaszolta: Persze, hogy húzok gumit! Ezek csak elszakadtak. Látom, kurvára nem vágjátok hány pinához jutok!

[vembed youtube=”nEwc29VaUYg” ]

Ellopta valaki személyazonosságát – most nem egy FBI ügynökét

2008-ban, amikor azt hinné az ember, hogy tanult a korábbi, szövetségi ügynökös sztorijából, akkor jön DMX őrült énje és megmutatja, tud újat mutatni. Amikor egy klinikáról akart kicsekkolni, benyújtották neki a számlát, amin 7500 dollár szerepelt. Gondolom egyértelmű, hogy ő ezt nem akarta kifizetni, így kiadta magát Troy Jonesnak és bekamuzott egy társadalombiztosítási számot. Miután rájöttek, hogy ő nem lehet Troy Jones, mivel inkább hasonlít egy DMX nevű, sokszor kutyaként ugató rapperre, így jöhetett a bíróság – ismét. Amikor ebben az ügyében a bíróság bűnösnek ítélte készítettek vele egy interjút a börtönből, ahol a legparább dolgot kellett átélnie, ami emberképzeletben felmerülhet. Az interjúban így foglalta össze a börtön borzalmait: Furcsa. Eddig az volt, hogy a sitt olyan hely volt, ahova bement az ember elvolt, megvan, faszkodik jobbra-balra, semmiség, elleszek. De ez a sitt iszonyat nevetséges, totál megalázó. Rózsaszín – mutat a rózsaszín rabruhára -, mi köze van a rózsaszínnek a börtönhöz? Miért rózsaszín? Miért rózsaszín póló és alsógatya? Miért? Mire jó ez? Mondjuk, aki ennyi időt töltött a rácsok mögött, már csak ezen tud meglepődni.

[vembed youtube=”Hj3mHN8h_zk” ]

Azt állította, hogy megerőszakolta őt a gyerekének anyja

DMX szeret biztosra menni utódlás szempontjából és érthető: ha idős lesz a 10+ gyerekeiből legalább egy befut és gazdag lesz, talán gondoskodni fog róla. Puszta logika. Amikor 2000-ben a felesége helyett egy másik nő állította, hogy a rapper gyerekét szülte meg, amit aztán apasági teszttel is bizonyítottak, kreatív ötlete támadt. X azt mondta, hogy a nő megerőszakolta és ugyan tudja, hogy igen nagy badarságnak tűnik és hogy szerinte ilyenről nem nagyon hallottak még a történelemben, de lehetetlen volna? Nála sose tudni.

[vembed youtube=”xytWbVJIsvI” ]

Két egymás követő évben sem jelent meg a VMA-n

Az előbbi sztorikból már lerí, hogy DMX nem egy felelősségteljes fiatalember, ám az MTV-nek ez még nem esett le 1999-ben, így meghívták, hogy lépjen fel a VMA-n. A rapper nem jelent meg a próbákon és persze a live show-n sem, így Jay-Z ugrott be a helyére. A következő évben a VMA-nál ismét dobtak egy kockát és megint meghívták X-et, hátha egy év alatt benőtt a feje lágya – na vajon…

[vembed youtube=”Ayb6uzZWDm4″ ]

A kutyakaját sem veti meg

Ismerjük a dalokban hallható ugatását és azt is tudjuk, hogy imádja a kutyáit, így annyira nem meglepő, hogy mikor egy troll TMZ paparazzi betalálta négy évvel ezelőtt a reptéren azzal a kérdéssel, hogy evett-e már kutyakaját, X úgy vágta rá az igent, mintha épp reggelire is azt evett volna. Sajnos csak az egészséges tápot éli, a jutalomfalatokra már nem fanyalodik rá.

[vembed youtube=”GYpYl40QlZ8″ ]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés