Kövess minket

Hiphop

Már mesterséges intelligencia diss zenékkel megy egymásnak Drake és Kendrick Lamar

Megosztva

Nem semmi időket élünk, hogy manapság már a rapperek sem kellenek ahhoz, diss zenéket írjanak egymásnak, megteszi helyettük a mesterséges intelligencia.

Mint tudjuk, Drake jelenleg több helyről is kapja a támadásokat, miután többek közt Kendrick Lamar és A$AP Rocky is bekóstolták egy-egy dalon. A torontói előadó várt egy kicsit, de végül ledobta a válasz diss zenéjét, amire egyelőre csak Rick Ross reagált. A háború tehát elindult, és most mindenki arra vár, hogy valaki ismét lőjön.

Hát, a rajongók nem igazán tudtak várni, és a mesterséges intelligencia segítségével elképzelték a folytatást. Tekintve, hogy elvileg Drake és Kendrick is további diss zenéket tartogat a fiókban, valaki összerakott egy lehetséges kiemenetelt, nevezetesen a „Hi Whitney” című dalt, melyben AI Drake arról rappel, hogy szívesen eltöltene egy kis időt Kendrick feleségével, Whitney-vel. A trekk elsőre sokaknak hihetőnek tűnt, mivel nem csak egy sima felvételről van szó, hanem még a stúdióban hallható nevetgélések és háttérzajok is be vannak játszva rá, de Drake megerősítette, hogy nem ő készítette a zenét, tehát kamu.

Nem kellett sokat várni AI Kendrick válaszára sem, aki egy „Owl Hunting” című diss trekkel vágott vissza, melyre igazi, tehát nem AI verzék is kerültek, aspiráns rapperektől. Ez nem lett annyira húsbavágó, így Kendrick fanok reménykedtek, hogy nem igazi, és nem is az, ez is mesterséges intelligenciával lett készítve.

A félelmetes az egészben az, hogy ha visszamegyünk akár csak 10 évet az időben és megmutatjuk valakinek a szóban forgó két zenét, biztosan nem mondanák meg, hogy nem az igazi Drake és Kendrick hallhatóak rajta. A jövőben tehát simán előfordulhat, hogy egy rapper felvesz egy diss-t, majd ha nem üt nagyot, letagadja és azt hazudja, hogy AI az egész. Fordított esetben még szomorúbb helyzet, ha valaki nem is akar diss-t kiadni, de a neten elterjed a nevével és hangjával egy felvétel, akkor azt nyilvánosan cáfolnia kell.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés