Kövess minket

Hiphop

Megjelent a P’s – Klasszikus Széklet Az Eredeti Recept Alapján

A közreműködők soraiban ott van Ketioz, Kool Kasko, Phat és Deego is

Megosztva

Forrás:

Az Authentic Beats két tagja már korábban is összeállt, hogy megörvendeztesse a 90-es években ragadt, boombap hip-hop rajongókat: 2015-ben jelent meg az Aljas Dolgok A Föld Alól című, 7 számos kislemez. Ezzel az underground kedvelők ízelítőt kaphattak, hogy milyen ha az aranykori, keleti parti rap hangzás találkozik Heves megyével. A P’s két Patrikot jelöl, az egyik Boomhead, aki a hardcore alapokért felel, míg a másik 3,14, aki a mikrofon mögött hozza a kimért flowt. Ahogy az a velük készített interjúból is kiderül, a Klasszikus Széklet Az Eredeti Recept Alapjánt nem volt könnyű összehozni, több, mint 3 évig dolgoztak rajta – hozzáállásbeli kérdések, tragédiák és sikerek övezték a kiadáshoz vezető útjukat. A srácok annyira old schoolban tolják, hogy még kazettán is megjelentették az albumot, amely kereken 30 felvételt tartalmaz, a számok között néhányszor skitekkel megtörve a dinamikát.

Forrás:

A beatek hozzák a P’stől megszokott hangzást, hiszen tökéletesen megidézik a ’90-es évek eleji New York-i szcénát, amely mocskos, mastereletlen és tompa atmoszférát búg a hallgatók fülébe, a lábdob pedig néha olyan élesen üt a füledbe, hogy halláskárosodást okozhat, ha nagyobb hangerőn hallgatod. Az alapok gyorsabbak, pörgősebbek, mint az EP-n voltak, amelyre nagyon jól illeszkedik 3,14 szövege, ami még szójátékosabb, összetettebb és lendületesebb lett, mint a korábbi cuccon.

[vembed youtube=”dVTm3n0G3vs” ]Az, hogy 3 éve nem adtak semmilyen cuccot nem azt jelenti, hogy tétlenkedtek a srácok, hiszen eljutott a hírük olyan előadókhoz is, mint Ketioz, Deego vagy épp Phat. Ők meg is áldják P’st egy-egy vendégszerepléssel, de rajtuk kívül ott van még Kool Kasko, Stereo Kollektív, Duffchy, Maszkura, Bobakrome, HRK és Wakacorp. Természetesen a saját krújukról sem feledkeztek meg: két Authentic kollektív tracket is kapunk, míg a nemrégiben elhunyt Kripton egy számon teszi tiszteletét, valamint egy személyes hangvételű tribute számmal is fejet hajtanak előtte az albumon.

[vembed youtube=”S0I8HZw3JHU” ]A projekt csemegének számít a jelenlegi hip-hop hullámban, amely leginkább a trapen és kevésbé a boombapen alapszik – ennyire old school hangzást pedig bátorság bevállalni, nemcsak most, hanem kb. a 2000-es évek óta. Az album hatására könnyen nosztalgikus hangulatba eshetünk és kaphatjuk azon magunkat, hogy az A$AP-pel, Migos-szal, Kendrickkel teletűzdelt playlistünket lecseréljük Wu-Tangre, Big L-re és Mobb Deepre. Számomra a következő sor foglalja össze legjobban az LP-t: „Az élet mit közölni akart, máig nem értem meg, azokat az éveket képviselem, amiket nem éltem meg.”

Az album fenn lesz Spotifyon és iTuneson is, aki viszont nem bír addig várni és már most vad bólogatásokba akar kitörni, annak itt a csapat Bandcampje, ha valaki pedig Youtube-n pörgetné szénné a szennyet, az itt teheti meg.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük