Kövess minket

Hiphop

Megjelent Laza Laca trEP című EP-je

Trapes környezetben is megállja a helyét a Sör És Fű szlengmestere

Megosztva

Forrás:

Amíg hazánk hip-hop rajongóinak nagy része azzal volt elfoglalva, hogy felfrissítse tudását Kendrick Lamarból, hogy még véletlenül se rontsa el egyetlen sorát az augusztus 8-ai, utólag nézve több hibát és még több késést magában hordozó Sziget fesztiválos koncertjén, addig a magyar underground sem állt le a feszített munkával. A Sör És Fű formációból Laza Laca tör szóló karrieres babérokra: először kiadta a 3 percnyi tömény szlengelést és Dopeman utalást tartalmazó, valamint egyszer volt MC-ket kioktató Ha erről szól számát, most pedig egy EP-vel, a trEP-pel áldoz a murderan oltárán. Az augusztus 8-as megjelenési dátum sem egy random tripes este eredménye (bár ebben nem vagyok biztos), hiszen amellett, hogy László névnap, a 08.08. szám utalás a Roland TR-808-es dobmasinára, amely forradalmasította a zenei alapok elkészítését és a trap hangzás során is elengedhetetlen szerepe van a készüléknek – a basszust, dobokat, pergőket és egyéb hangokat ezzel tudják a végtelenségig csűrni-csavarni a producerek.

Az 5 számos EP producerei Maniac (Ahogy Azt Kell), Drilladeltoro (Treposz, Mint Mi, Ha Hiányzom) és Purple (Nincs Ami), a vendégverzéket pedig Oriza, Drilladeltoro és a duóra redukálódott Sör És Fű (hiszen Nincs Feri) másik szlengmestere, Ymylyt tolják. A borítót A Szörfös Halála című kisfilm rendezője, Szurcsik Benedek festette, aki emellett megálmodta a SÉF Éra vizuálját is. A korong az Ahogy Azt Kell című számmal indul, a fülbemászó auto-tune-os refrént Drilladeltoro, a.k.a. DDT duruzsolja a fülünkbe, akivel Laca már dolgozott együtt: szerepelt a producer/rapper Drillúzió 2 projektjén. A Maniac által megalkotott könnyed, andalító, pszichedelikus alapra Laza Laca flowja kimérten ül, így már az első hallgatás után önkéntelenül bólogatáson kaptam magam. Ezután kerül a mikrofon Oriza-hoz, aki hangszínével játszva hozza el a könnyedebb flowját és produkálja az egyik legjobb versszakot a lemezen.

[vembed youtube=”cLpDjb9XsN8″ ]A Treposz elnyújtott, szintetikus akkordokkal domináló és villanásnyi, monoton billentyű hangokkal kiegészülő alapjain Laca zúdítja ránk a gondolatait, szókimondó énjét, imádatát a női nem iránt és felsőbbrendű szövegírását, amelyet DDT néhol torzítással színesít. A Mint Mi-n ismét Drilladeltoroé a refrén, amely már-már mumble rapre emlékeztető motyogás, miközben a SÉF tag a másolóknak, egyéniséget és eredetiséget nélkülözőknek üzeni: ne az ő brigádjában keressék magukat, alkossanak valami sajátot! A Ha Hiányzom című számon a sokat említett DDT csajozós szövegére flesselhetünk, hogy aztán Laca egy fokkal romantikusabbra, költőibbre vegye a szerepét, majd egy félperces slow motion effekttel keverjék le a számot. A kislemezt a Nincs Ami zárja, amelyen egyesülnek a SÉFek, hisz jön Imi (aki a masterelésbe is besegített az EP-n) és Lacát kiegészítve bemutatják azt a különleges kohéziót, amiért a magyar underground annyira beleszeretett ebbe a csapatba. Az alap soulos hangzásával kevésbé hat trapnek, ám annyi hangot ültettek bele a beatbe, hogy valahonnan mindig kap egy újabb lendületet a track, mi pedig sajnáljuk, hogy nem halljuk Ferit a kislemez legséfesebb alapján.

Egy könnyen fogyasztható és élvezhető trap ötszámosat kaptunk Laza Lacától, aki megmutatta, hogy a mély basszusok, nagyot ütő pergők és auto-tune-ok világában is kényelmesen mozog, még ha ez szokatlanul is hangzik néhány ős Sör És Fű fannak. A rapper Facebook posztjában megnyugtatta a magot, hiszen bejelentette, hogy jön majd a régi időket és tradicionálisabb hip-hop alapokat megidéző anyag, nem is egy!

A trEP-et Youtube-on itt tudjátok meghallgatni, alább pedig Spotify-on csekkolhatjátok:

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés