Kövess minket

Aztaa

Milyen is igazából esküvőszervezőnek lenni?

Hová tűnt az esküvői torta?

Megosztva


Egy esküvőt megszervezni nem egyszerű. Magyarországon sokan úgy döntenek, hogy nem bízzák rá profi szakemberre az egészet, hanem megoldják egyedül. Ez nem mindig jó ötlet, ugyanis azért vannak az esküvőszervezők, hogy ilyen esetekben kinyissák az esküvői naplójukat, és megvalósítsák a menyasszonyok gyerekkori álmát.

Lássuk csak, mit gondolnak az emberek az esküvőszervezőkről. Ők azok, akik rengeteget keresnek azzal, hogy dobnak pár E-mailt az anyakönyvezetőnek, az étteremnek, és elkészítik a meghívókat persze rengeteg pénzért. De ez csak akkor valósul meg, ha az ember már minimum 10 éve dolgozik a szakmában, egyébként meg se próbáljon belőle bárki is megélni Magyarországon.

Sok ara úgy dönt, miután a saját esküvőjét is meg tudta szervezni, miért ne tudná másokét? Ez sajnos nem így működik. Az esküvőszervezés egy hosszú folyamat, amely elkezdődik a konzultációval és magával a nagy nappal fejeződik be. Teljesíteniük kell a menyasszony és a vőlegény minden kérését, minden kérdésre válaszolniuk kell, és a nagy napon is ott kell lenniük, hogy minden tökéletesen és flottul menjen.

Ez egyáltalán nem csak abból áll, hogy E-mailt írogatnak, hanem kimennek a helyszínre, megnézik, mi lenne a legjobb elrendezés és milyen színvilág illik a hangulathoz. Akár saját kezűleg készítik el a meghívókat, fodrászt, kozmetikust, sminkest ajánlanak a menyasszonynak és öltönyt javasolnak a vőlegénynek. Ha tehetik, minden egyes történésen, ami az esküvőhöz kapcsolódik, részt vesznek, legyen szó tortakóstolásról vagy éppen főpróbáról.

Hogy tényleg szükséges-e 10 év tapasztalat? Nem biztos. Egy esküvőtervező az első 3 évében rájön arra, hogy mit tud javítani a szolgáltatásain, és átéli a klasszikus hibákat. Ezért eleinte inkább mellékállásban lehet végezni a tevékenységet, de persze vannak kivételek. Vannak nagyon tehetséges esküvőszervezők, akik már 1-2 év alatt feltornázzák magukat a csúcsra.

Fizetést tekintve ugye arra figyelni kell, hogy télen azért nem nagyon szeretnek házasodni az emberek, így a nyári hónapokban kell megkeresni a fizetés nagy részét. Persze plusz szolgáltatásokat mindig lehet a kuncsaftok számára biztosítani, de azért erre érdemes odafigyelni. Egyébként nem lehet vele rosszul keresni, csak ki kell tűnni a tömegből.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük