Kövess minket

Gasztro

Most akkor jó az alkohol, vagy nem?

A norvég tudósok is szeretnek kísérletezni.

Megosztva


Az alkoholról már annyi dolgot megtudunk, hogy több enciklopédiát tele lehetne írni az információkkal. Hallottuk azt, hogy jót tesz a bőrnek, hogy öregíti a sejteket, hogy felgyorsul az emésztésünk tőle, hogy károsítja a gyomrot, egyszerűen már minden létező szervi problémára megoldást és veszélyt jelent az alkohol bármilyen fajtája. Most éppen a szívpanaszok miatt került elő.

A 90-es évek vége felé Norvégiában 60665 ember ivási szokásait követték és dokumentálták. Közülük 1588-an haltak meg különböző szívproblémák miatt. Eleinte csak azt gondolták, hogy az alkoholisták azok, akik gyakrabban látogatják a kardiológust, de később kiderült, hogy számtalan olyan páciens is volt az elhunytak között, aki életében se nézett a pohár fenekére.

De mégis hol lehet megtalálni az arany középutat? Imre Janszky (igen, valószínűleg magyar az úriember) 2 komoly tanulmányt is írt az alkohol jótékony hatásairól. Szerinte a heti ötszöri bor – vagy sörfogyasztás már soknak bizonyul, viszont ha egy héten háromszor, maximum négyszer iszunk egy kis alkoholt, az kifejezetten csökkenti a szívproblémák kialakulását, ugyanis emeli a jó koleszterinszintet a vérünkben.

Szóval, ha eddig féltetek attól, hogy majd az alkohol lesz a vesztetek, most már tudhatjátok, hogy mint minden esetben, itt is a mértékletesség a fontos!

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés