Kövess minket

Tech

Náci lett a Microsoft robotja

Elég rosszul sült el a kísérlet.

Megosztva


A héten került bemutatásra Tay, a Microsoft mesterséges intelligenciával rendelkező robotja. Gyorsan csináltak is neki egy Twitter fiókot, ahol az érdeklődök bármilyen kérdést feltehettek neki. Ez a kísérlet azonban nem sikeredett túl jóra.

Tay ugyanis a legegyszerűbb kérdésekre is elég meglepő válaszokat adott. Amikor megkérdezték tőle, hogy Ricky Gervais ateista-e, egyszerűen annyit válaszolt, hogy Ricky Gervais a diktatúrát magától Adolf Hitlertől tanulta, aki nem mellesleg az ateizmus megalkotója is. Már ez is elég lett volna ahhoz, hogy leállítsák a projektet, de ezután még Tay-ról kiderült az is, hogy szerinte a holokauszt csak kitaláció, támogatja azt, hogy a mexikói embereket el kéne tűntetni a Föld színéről, és hogy Bush szervezte meg a 9/11-es támadásokat.

[twitter]https://twitter.com/geraldmellor/status/712880710328139776[/twitter]
A Microsoft emberei gyorsan meg is szűntették a kommunikációt Tay és a felhasználók között arra hivatkozva, hogy a robot elfáradt. Azért ennél jobb indokkal is előállhattak volna, vagy szimplán beismerhették volna, hogy hibáztak.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés